torstai 1. maaliskuuta 2018

Ahtium eli entinen Talvivaara horjuu konkurssin partaalla...

Ahtium on tosi ahtaalla, mutta toivottavasti vielä kaikesta huolimatta löytyy uusien toimialojen myötä järkevä "oljenkorsi"...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Talous

Ahtium eli entinen Talvivaara horjuu konkurssin partaalla

Ahtiumilla ei ole enää mitään tekemistä Sotkamossa sijaitsevan kaivoksen kanssa. Yhtiön tavoitteena on ollut hankkia uutta liiketoimintaa kierrätystekniikasta ja energiateollisuudesta.Lähipäivät ovat Ahtiumin tulevaisuuden kannalta ratkaisevia.
PÖRSSIYHTIÖ Ahtium eli entinen Talvivaara on hyvin lähellä konkurssia. Yhtiö ilmoittaa tilinpäätös­tiedotteessaan, että lähipäivät ovat yhtiön tulevaisuuden kannalta ratkaisevia.
Kaikki riippuu siitä, onnistuuko yhtiö toteuttamaan pitkään kaavailemiaan yritysjärjestelyjä, jotka loisivat perustan uudelle liiketoiminnalle. Toistaiseksi neuvottelut eivät ole johtaneet lopputulokseen, vaikka niitä on käyty jo yli vuoden ajan.

Yrityssaneerauksessa oleva Ahtium ilmoittaa maksuvalmiutensa olevan kriittinen. Koko yrityssaneeraus on rakennettu sen varaan, että yhtiö saisi hankittua yritysjärjestelyillä uutta liiketoimintaa.

”Ahtiumin tase on saatu yrityssaneerauksella kuntoon. Jos yhtiö raportoisi jatkuvuuden periaatteelle, olisi yhtiön oma pääoma selvästi positiivinen ja Ahtium muodostaisi todella hyvän alustan uusille suurille liiketoiminnoille”, sanoo yrityssaneerauksen selvittäjä, asianajaja Pekka Jaatinen.
Mahdollinen konkurssi tarkoittaisi, että noin 80 000 piensijoittajan sijoitukset yhtiöön muuttuisivat lopullisesti arvottomiksi. Yhtiön suurin osakkeenomistaja on valtion sijoitusyhtiö Solidium, jonka omistusosuus on 7,6 prosenttia.

AHTIUMIN liiketoiminnan tuotot olivat viime vuonna 33 136 euroa ja liiketappio 1,9 miljoonaa euroa. Yhtiön kassavarat olivat joulukuun lopussa 440 000 euroa. Ahtiumilla ei ole kassavirtaa tuottavaa liiketoimintaa, ja se rahoittaa toimintaansa kassavaroistaan.

Ahtiumin selvittämät yritysjärjestelyt koskevat kierrätystaloutta ja energia-alaa. Yhtiö ilmoittaa tutkineensa perusteellisesti useita liiketoimintamahdollisuuksia, jotka toteutuessaan voisivat muodostaa uuden liiketoiminnan perustan. Lisäksi Ahtium kartoittaa yhä liiketoimintamahdollisuuksia teknologia-alalta sekä metallurgian, kemian ja rakennusteollisuuden hankkeissa.

KESÄLLÄ 2015 valtionyhtiö Terrafame osti kaivoksen liiketoiminnan Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä. Ahtiumilla ei ole enää mitään tekemistä Sotkamossa sijaitsevan kaivoksen kanssa.

Kaupankäynti Ahtium osakkeella Helsingin pörssissä on ollut keskeytettynä 6. marraskuuta 2014 lähtien, jolloin Talvivaara Sotkamo hakeutui konkurssiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti