keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kemin Selkäsaaressa tänään...

Kävin edellisen kerran Selkäsaaressa maanantaina 19.03.2018 kalakaverini kanssa.

Käväisin tänään keskiviikkona 28.03.2018 yksin saaressa ajatuksena mökin itäterassin lumenluonnit.
Hiihtelin alkumatkan sisäsatamasta tehtyjä latuja pitkin, jonka jälkeen oikaisin taas kerran moottorikelkkauria pitkin saaren pohjoisrantaan.

Ennen rantaan saapumista vastaani tuli minulle tuntematon kemiläispariskunta, sanoivat tulevansa majalta saaren länsipuolen kautta. Tuli puheeksi saaren lähitulevaisuus. En malttanut olla kehumatta kaavoitettuja, hyväpuustoisia ja edullisia mökkitontteja.

"Saareen pitäisi saada sähkö ja vesijohto." sanoi mieshenkilö. "Ihmiset vaativat valot ja suihkut." hän lisäsi. 
Kerroin, että meillä on uusi mökki saaren pohjoispäässä ja että ollaan tultu hyvin toimeen ilman em. "ylellisyyksiä". Tosin suunnitelmissa on ollut aurinkopaneleitten asennus.
"Pengertien rakentamisen yhteydessä sähköt, vesijohdot ja viemärit olisi helppo toteuttaa." totesin omana näkemyksenäni. 
Se tuntui olevan heille "myrkkyä", sillä he ajavat purjeveneellä Kojukallion ohi kulkevalla väylällä kesäisin Ruotsin suuntaan. Emme alkaneet vääntää kättä asiasta enempää. Taisinpa todeta, että Selkäsaareen pääsee tulevaisuudessa kävelemällä, toki siihen menee vielä jonkin aikaa. Sitä emme ole näkemässä...

Rantaan tultuani otin sukset jalasta ja jatkoin rinteeseen moottorikelkkauraa/entisiä jälkiä pitkin. 
Mökin ympäristössä oli hiihdelty. Terassille päästyäni huomasin tuolinjalan alla Kemin kaupungin infoa. 

Tekninen palvelukeskus
"Olemme tehneet tontillanne kartoitusmittauksia. Tästä ei aiheudu Teille toimenpiteitä." 
Kemin kaupunki
Maankäyttö- ja mittaustoimi

Saattaa olla, että kaupungintalolla käydessäni käväisen kysäisemässä kartoitusmittausten tarkoituksen...

Terassilla totesin Sports Trackerin tiedot: Matka Haukkarin Kainuunkadun kotiportilta mökin terassille 5,21 km, käytetty aika18 min 24 sekuntia, jne. ...

Mökin sisälle tupaan päästyäni vähensin hiukan vaatetusta ja menin itäterassille makuukamarin kautta.
Lunta oli "napaa myöten" ja pöytien/tuolin päällä vielä enemmänkin. Ensimmäisen rupeaman aikana otin kolmasosan puhtaaksi lumesta. Sain pikkupöydän ja tuolin esiin. Siinä oli mukava kevätauringon paisteessa nauttia ensimmäiset itäterassimurukahvit.

Kahvit juotuani loin loput lumet itäterassilta. 

Mutta kyllä oli hiljaista. Ainoastaan Ruutinsaaresta kuului uuden rivitalorakentamisen työn ääniä, niitä oli mukava kuunneella.

Tulin takaisin lähes samaa reittiä. Ilma oli erinomainen! Väkeä oli kohtuullisesti liikkeellä! Ihan mukava pikakäynti taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti