torstai 15. maaliskuuta 2018

Kemin taidemuseolla taidenäyttelyn avajaisissa tänään...

Sain kutsun netin välityksellä Dialogues on Trees and Humans taidenäyttelyn avajaisiin. Kyseessä on Raisa Raekallion ja Misha del Val yhteistyössä toteutettujen maalauksien näyttely Kemin taidemuseolla. Pariskunta asuu Kittilässä.

Olen ollut aika monessa taidenäyttelyn avajaistilaisuudessa läsnä. Nyt avajaistilaisuudessa oli poikkeuksellisen vähän yleisöä. Itse olin pyytänyt nykyisen kalakaverini mukaan - ensimmäistä kertaa - taidenäyttelyn avajaisiin.

Olen aina ollut sitä mieltä, että taidenäyttelyn avauksen täytyy olla napakka, lyhyt. Henkilökohtainen näkemykseni on se, että kokonaisuudessaan siihen käytetty aika ei saa olla yli 15 minuutin. 
Tällä kerralla aikataulu piti, avajaissanat lausui taidemuseon intendentti Tanja Kavasvuo.

Tauluista puuttuivat perinteiset signeeraukset. Syy lienee se, että em. kuvataiteilijat tekevät yhdessä, samassa tilassa samanaikaiseti/vuorotellen töitä.
Saimme kuulla, että saada "taidemuseollinen" töitä valmiiksi seinille, oli teetättänyt töitä, jotkut teokset taisivat olla vielä märkiä. Kiire näkyi mielestäni myös osittain töiden laadussa.

No joka tapauksessa mielenkiintoinen taidenäyttely, joka täytyy uudelleen ajan kanssa käydä katsomassa. Varsinkin nyt, kun Kemin museot ovat kahden vuoden aikana mukana kokeilussa > museoihin Kemissä ei tarvitse maksaa pääsymaksua.

Taidenäyttelyn avajaisissa puheensorina/desibelitaso on olennainen mittari kutsuvieraiden viihtyvyystekijänä.

Tällä kerralla se oli poikkeuksellisen vaimeaa. Syy oli yksinkertainen. Tilaisuudessa ei ollut perinteistä, pientä valkoviini-/punaviinitarjoilua. Toki hyvää karpalomehua tölkeissä marketin hyllyltä sekä perinteistä pientä purtavaa.

Olin havaitsevinani, että osa avajaistilaisuuden "vakioporukasta" oli hiukan pettyneitä em. puutteesta...

Varmasti em. varsin poikkeavalle menettelylle oli syynsä. 

Mikäli jatkossa toimitaan em. kaavan mukaan, avajaiskutsussa voinee olla maininta omista "taskumateista".

Pienenä lisätoivomuksena todettakoon, että muutama pieni pöytätaso olisi avajaistilaisuudessa paikallaan, sillä muovilasin ja pahvilautasen kanssa on aina kovin huteraa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti