lauantai 17. maaliskuuta 2018

Esko Aho Britannian myrkytystapauksesta: Pelottava ilmiö, Venäjän mahdollisessa osallisuudessa kaksi vaihtoehtoa...


Kyllä Esko Aho - "Kannuksen Kennedy" - pyöritti sanaa, että siitä ei päässyt juuri mistään nurkasta kiinni. Toki eihän se ole ihme, sillä hänellä on selkeästi "oma lehmä kukaties parikin ojassa". Hän on tiukasti kiinni venäläisessä politiikassa, sitä ei ole kiistäminen. Supervarovaista sanailua sano...Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Esko Aho Britannian myrkytystapauksesta: Pelottava ilmiö, Venäjän mahdollisessa osallisuudessa kaksi vaihtoehtoa

Entinen pääministeri Esko Aho toivoo, että tapaus selviää nopeasti, jotta vastatoimien kierre voitaisiin pysäyttää.
Esko Aho

Esko Aho
Yle
Suomalaisen teollisuuden idänsuhteita edistävän East Officen hallituksen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Esko Aho pitää Britannian Salisburyssa tapahtunutta entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkytystapausta erikoisena ja pelottavana sen tekotavan vuoksi.
Skripal ja hänen tyttärensä Julia altistuivat hermomyrkylle maaliskuun alussa. FSB:n entinen venäläisagentti Alexander Litvinenko murhattiin poloniumilla vuonna 2006.
Aho sanoo Yle TV1:n Ykkösaamussa, että jopa kylmän sodan aikana oli tietyt pelisäännöt, joiden mukaan toimittiin.
– Tässä mielessä nämä ovat pelottavia ilmiöitä (Skripalin ja Litvinenkon tapaukset). Jos Venäjä tai venäläiset olisivat tämän takana, niin siinä olisi kaksi mahdollisuutta. Joko virallinen Venäjä olisi siinä mukana tai aineet ovat joutuneet vääriin käsiin, ja molemmat ovat todella huonoja vaihtoehtoja, sanoo Esko Aho.
Hän toivoo, että tapaukseen saadaan mahdollisimman pian selvyys, jotta alkamassa oleva "vaarallinen kierre voidaan pysäyttää".
– Eli toimien ja vastatoimien kierre. Pelisääntöjen muuttuminen tai uhka niiden muuttumisesta tavalla, joka on myös muun maailman kannalta vaarallinen, Aho miettii.
Lue myös:
Venäjä vastaa brittien toimiin samalla mitalla – 23 diplomaattia karkotetaan
Merkel: Saksa ja Ranska pohtivat yhdessä vastausta Salisburyn myrkkyiskuun
"En tiedä, mihin lasten on turvallista koskea" – Uinuva Salisbury joutui keskelle vakoojadraamaa ja asukkaat miettivät, voiko hermomyrkkyä vielä löytyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti