torstai 1. helmikuuta 2018

Voi saatanan tunarit! Täysin ylimitoitettuja, kohtuuttomia toimenpiteitä...

Totta! Täysin ylimitoitettuja, kohtuuttomia toimenpiteitä. Vasemmisto lähti tekemään totaalista uho/tuhopolitiikkaa käyttäen "keppihevosenaan" aktiivimallin vastustamista...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Politiikka

Aktiivimallin vastainen lakko laajenee suurteollisuuteen – Tornion valtava terästehdas menee kiinni

Tornion tehdas on yksi maailman suurimmista ruostumatonta terästä valmistavista tehtaista maailmassa.Outokumpun Tornion terästehdas on yksi maailman suurimpia ruostumattoman teräksen tehtaita maailmassa.
TEOLLISUUSLIITON työttömien aktiivimallin vastainen poliittinen lakko sulkee Outokummun Tornion terästuotannon ja kaivostoiminnan perjantaina. Näissä osissa tehdasta tehdään vain suojelutöitä lakon aikana.

Ferrokromin tuotanto pysyy ennallaan. Tornion tehdas on yksi maailman suurimmista ruostumatonta terästä valmistavista tehtaista maailmassa.

Näin käy, vaikka Teollisuusliitto lupasi jättää poliittisen lakon ulkopuolelle tehtaita, ”jotka edellyttäisivät kohtuuttomia ylimääräisiä toimenpiteitä prosessien alasajossa tai tuotannon käynnistämisessä”. Yleensä kyseessä on suuret tehtaat. Lauseen tulkinta on jätetty pääosin ammattiosastojen tehtäväksi.

TEOLLISUUSLIITON puheenjohtaja Riku Aalto kertoo ensin, ettei ole kuullut HS:n kuulemasta uutisesta. Hän lupaa tarkistaa asian. Hetken kuluttua hän soittaa ja kertoo, että terästuotanto ja kaivostoiminta todellakin ajetaan alas.

”Ne ajetaan niin sanotusti turvalliseen tilaan. Näin paikallisesti on päätetty”, Aalto sanoo.

HS ei ole toistaiseksi saanut kiinni Tornion tehtaan johtoa, joka voisi kertoa, kuinka kohtuuttomia toimenpiteitä alasajo vaatii.

TORNION LAKKO ON OSA Teollisuusliiton laajaa poliittista lakkoa, johon liitto on velvoittanut jäseniään osallistumaan.

”Lakko koskee kaikkia Teollisuusliiton sopimusalojen töitä ja kaikkia alojen työntekijöitä, olivatpa he Teollisuusliiton jäseniä tai eivät”, liitto kertoi tiedotteessaan.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtajan Eeva-Liisa Inkeroisenmukaan useilla työpaikoilla on painostettu jäseniä, jotka ovat halunneet pitää työpaikan pyörät pyörimässä.

Hän ei halua kertoa työpaikkojen nimiä. ”Eivät yritykset halua näitä julkisuuteen eikä etenkään työntekijät.”

Inkeroinen sanoo, että työpaikoilla ihmetellään, miten Teollisuusliitto järjestää lakon kun juuri hyvässä yhteistyössä on saatu aikaa työehtosopimukset.

Riku Aalto sanoo, että myös työnantajat ovat painostaneet työntekijöitä jäämään töihin.

Inkeroiselta HS ei ole toistaiseksi saanut kommenttia Tornion tilanteeseen, koska haastattelu tehtiin ennen kuin HS sai tiedon lakosta.

TEOLLISUUSLIITTO onkin tiedotuksessaan pitänyt huolen, että jäsenet tietävät lakkopäätöksen sitovan kaikkia.

”Teollisuusliiton työtaisteluohjeen mukaisesti henkilö, joka tekee lakon alaisalaista työtä, on Teollisuusliiton ammattiosaston jäsen, hänelle lähetetään ammattiosaston toimesta vastinepyyntö”, liiton lakkotiedotteessa sanotaan.

Vastinepyynnössä kerrotaan, että henkilöä epäillään lakon alaisen työn tekemisestä tietyllä ajalla ja pyydetään jäsentä vastaamaan joko kirjallisesti tai suullisesti asiasta ammattiosastolle.

Vastineen kuulemisen jälkeen ammattiosasto käsittelee asian ja tekee tarvittavat toimenpiteet. Jos rikkuri on jonkin toisen liiton jäsen, ollaan Teollisuusliitosta yhteydessä kyseiseen liittoon ja se ryhtyy tarvittaviin toimiin.

LIITON MUKAAN lakko ei koske media- ja painoalan työntekijöitä, viestintäalan toimihenkilöitä sekä lehdenjakajia. Lisäksi ulkopuolelle on rajattu suojelutyöt ja ne työt, jotka ovat välttämättömiä laiteturvallisuuden, hengen ja terveyden kannalta.

Niin ikään lakon ulkopuolella ovat sellaiset työt, jotka edellyttäisivät kohtuuttomia ylimääräisiä toimenpiteitä prosessien alasajossa tai tuotannon käynnistämisessä. Samoin prosesseihin liittyvät esivalmistelu- ja jälkityöt, joilla on vaikutusta prosessien käynnissä pysymiseen, on rajattu pois.

PERJANTAIN lakko vaikuttaa suuresti liikenteeseen. Tarkat tiedot löytyvät tästä uutisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti