lauantai 24. helmikuuta 2018

Se on millimetreistä ja/tai sekunnin sadasosista kiinni...

Se on millimetreistä ja/tai sekunnin sadasosista kiinni muussakin kuin urheilussa...

Ajoin auton pari tuntia sitten päärakennuksen autotallista ulos. Autoon istuttuani minulla oli tunne, että auto oli hiukan oudossa asennossa eli liikaa toisessa reunassa.
Lähdin varovaisesti peruuttamaan, oikaisin hiukan autoa - en riittävästi - sillä oikea peili "hipaisi" ovenkarmia. Oikeastaan peilin kuori, sähköinen peili toimii ja peili on ehyt. 
Se oli millimetreistä kiinni. 
Jos olisin sekunnin sadasosassa ehtinyt jarruttaa, tilanne olisi ollut hallinnassa.
Hätä ei ole tämän näköinen, sillä se on se sama peili, jonka "muovikuoren" onnistuin rikkomaan noin kahdeksan vuotta sitten autoa talliin ajaessani. 
Laurilan Asennus Oy:n lasikuituekspertit loihtivat Söyringin Ahdin ohjeistamana uuden lasikuitukuoren. Se kesti tähän päivään saakka.
Tosin se on tälläkin hetkellä paikoillaan, siitä on kaksi palaa irti. Saattaapa olla, että seuraavassa vaiheessa harjoittelen superpikaliiman käyttöä... 

Katsoin netistä täysin uuden peilin hintoja, ei ole hinnankiroissa. toki sen voisi ostaa ja asennuttaa paikoilleen.

Toisaalta olen pohdiskellut jo vuosia - edellisistä ratkaisuista huolimatta - ostaa sellainen auto, jonka peilit saa käännetyksi kyljen suuntaisiksi ja/tai vaihtaa TOJA-kippilevy nykyaikaiseen lamellioveen. Viimeisessä ratkaisumallissa autotallin aukkoon saisi lähes 20 cm lisää leveyttä... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti