keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Hoivaprosessit Kemissä toimivat...

Olemme runsaan kolmen vuoden ajan seuranneet tiiviisti monisairaan ja lievän aivoinfarktin kokeneen henkilön elämää. Aivoinfarkti jätti muistipuolelle aluksi lieviä häiriöitä ja näkökenttään ongelmia. 
Varsinkin lähimuisti tällä hetkellä on aika lailla olematon. Keuhkokuume ja yleensä tulehdukset ovat kova paikka em. tyyppiselle potilaalle. 

Hän on tällä hetkellä Länsi-Pohjan Keskussairaalan teho-osastolla seitsemättä päivää.

Länsi-Pohjan Keskussairaala, Sauvosaaren sairaala ja Purola ovat olleet viime aikoina tuttuja visiittikohteita. Henkilö tarvitsee nykyisin ympärivuorokautista huolenpitoa, sitä onneksi on ollut saatavilla. 
Olemme aistineet, että em. yksiköissä ja kaupungin vanhuspalveluorganisaatiossa työtä tekevät, ammattitaitoiset henkilöt ovat tehneet kaiken sen, mitä tehtävissä on ollut mm. kyseisen henkilön kohdalla.

Siksi on kohtuutonta, että olemme matkan varrella joutuneet ulkopuolisen henkilön taholta jatkuvasti kuulemaan järjettömän typerää ja ala-arvoista arvostelua, joka on välillisesti kohdistunut myös kyseisen henkilön lähiomaisiin - minuunkin.

Totean toistamiseen, että omien  havaintojeni mukaan olen vakuuttunut, että hoivaprosessit Kemissä toimivat. Tosin aina niitä hoitavia käsipareja saa olla lisääkin ja luonnollisesti omaisten/lähimmäisten tuki on potilaalle tärkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti