sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Kysely: Suurin osa briteistä haluaa säilyttää EU-kansalaisuuden...

Hmmmmm - vai niin - mielenkiintoista...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Kysely: Suurin osa briteistä haluaa säilyttää EU-kansalaisuuden

Arvovaltainen brittipoliitikko ennustaa, että Britannian parlamentin ylä- ja alahuone joutuvat lähikuukausina jatkuviin kiistoihin, sillä ylähuone vastustaa EU-eroa.
Britannia
Yhdistyneen kuningaskunnan ja EU:n liput vierekkäin roikkumassa.
Britannian ja EU:n liput kuvattuna lähellä Britannian parlamenttitaloa Westminsteriä toukokuussa 2015.Facundo Arrizabalaga / EPA
Kuusi kymmenestä Britannian kansalaisesta haluaa säilyttää EU-kansalaisuutensa, kertoo London School of Economicsin (LSE) tekemä kysely. Asiasta uutisoi The Guardian -lehti(siirryt toiseen palveluun).
EU-kansalaisuuden säilyttäminen on halutuinta nuorten keskuudessa. 18 - 24-vuotiaista peräti 85 prosenttia säilyttäisi EU-kansalaisuuden, vaikka Britannia eroaisi Euroopan unionista.
Myös 80 prosenttia Lontoon asukkaista oli samalla kannalla.
LSE:n kysely tuo lisää paineita konservatiivipuoluetta edustavalle pääministeri Theresa Maylle, joka on aloittamassa eroneuvotteluita. Britannian elinkeinoelämä, samoin kuin lukuisat kulttuurivaikuttajat yrittävät painostaa pääministeriä, jotta tämä ei pyrkisi ns. hard brexit -lopputulokseen, jossa EU-eron seuraamukset olisivat ankarimmat.
Yritykset ja kulttuuriväki toivovat, että neuvotteluissa saataisiin aikaan tulos, jossa Britannian siteet unioniin pysyisivät mahdollisimman läheisinä.
LSE:n kyselystä ilmenee, että valtaosa briteistä olisi valmis jopa maksamaan huomattavia summia, että heidän nykyiset oikeutensa asua, opiskella, tehdä työtä ja matkustaa vapaasti EU-alueella säilyisivät.

Skisma nousemassa parlamentin kamarien välille

Britannian parlamentin ylähuoneessa valtaosa edustajista vastustaa eroa EU:sta.
Britannian entinen varapääministeri Michael Heseltine sanoo Observer-lehdelle, että ylähuone on valmis haastamaan jokaisen hallituksen esittämän brexitiin liittyvän lakiesityksen, vaikkakaan ylähuone ei estäisikään itse EU-eroa.
– Aiomme noudattaa perustuslaillista velvollisuuttamme ja tarkastaa suunnitelmat kaikin tavoin, hän totesi.
Lordi Heseltine ennusti, että parlamentin ylä- ja alahuoneen välille syntyy paljon kiistoja tulevina kuukausina, kun hallitus tuo brexitiin liittyviä ehdotuksiaan käsittelyyn. Parlamentin kamarien välinen kiistely tunnetaan Britanniassa nimellä "parlamentaarinen ping-pong".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti