keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Itä-Ukrainan kapinallisalueet yhdistyvät? Aikovat kutsua aluetta Vähä-Venäjäksi...

Hmmmmm - vai niin - sano...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Itä-Ukrainan kapinallisalueet yhdistyvät? Aikovat kutsua aluetta Vähä-Venäjäksi

Niin kutsuttujen Donetskin ja Luhanskin kapinallisalueiden yhdistymisestä on kuitenkin ristiriitaista tietoa.
Ukraina

Kartta
Yle Uutisgrafiikka
Itseään Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloiksi kutsuvat itäukrainalaiset kapinallisalueet aikovat yhdistyä. Asiasta ilmoitti tänään tiistaina niin kutsuttua Donetskin kansantasavaltaa johtava Aleksandr Zahartšenko.
Zahartšenko pitää Malorossijaksi eli Vähä-Venäjäksi nimettyä aluetta Ukrainan seuraajavaltiona. Vähä-Venäjä on historiallinen nimitys, jolla tarkoitettiin mm. Venäjän keisarikuntaan kuuluneita nyky-Ukrainan osia.
Zahartšenko kertoo uutistoimisto Interfaxille(siirryt toiseen palveluun), että uudelle alueelle julistetaan kolmevuotinen poikkeustila. Täksi ajaksi kielletään kaikkien puolueiden toiminta.

Luhanskista tiedot yhdistymisestä kumotaan

Luhanskin kapinallisalueen edustajat ovat myöhemmin kumonneet tiedot alueiden yhdistymisestä.
– Tällä hetkellä kyseisen askeleen tarkoituksenmukaisuus herättää suuria epäilyksiä, Vladimir Degtjarenko Luhanskin kapinallishallinnosta sanoo Luhanskin informaatiokeskuksen verkkosivuilla(siirryt toiseen palveluun).
Degtjarenkon mukaan kyseisen päätöksen voi tehdä vain kansan mielipiteen tuella. Hän kuitenkin sanoo, että on valmis keskustelemaan asiasta.

Venäjä tukee Itä-Ukrainan kapinallisalueita

Niin kutsutut Donetskin ja Luhanskin kansantasavallat perustettiin vuonna 2014. Ukrainaan kuuluvien alueiden itsenäisyyttä ei ole tunnustettu kansainvälisesti.
Venäjä on kuitenkin tukenut alueita taloudellisesti, poliittisesti ja myös sotilaallisesti. Virallisesti Venäjä ei ole myöntänyt sotilaallista apuaan kapinallisalueilla, vaan on sanonut sotilaidensa taistelevan Itä-Ukrainassa vapaaehtoisesti.
Alkuvuodesta Venäjä hyväksyi lain, jonka myötä maan viranomaiset hyväksyvät Ukrainan kapinallishallintojen myöntämiä henkilöllisyystodistuksia ja muita asiakirjoja. 
Ukraina piti Venäjän päätöstä yrityksenä laillistaa Ukrainasta irtautuneet kapinallisalueet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti