sunnuntai 30. elokuuta 2020

Avointa Keskustan puheenjohtajavalintaan liittyvää keskustelua...

Avointa Keskustan puheenjohtajavalintaan liittyvää keskustelua - kyllä. Olen kuluvan vuoden puolella yrittänyt viestittää Keskustan päättäjille, että he valitsisivat nykyisen puheenjohtajan Katri Kulmunin yksimielisesti jatkokaudelle.

Turhaan...

Perusteluina olen muun muassa todennut, että hänen työnsä on kiistatta kesken. Hän on joutunut poikkeuksellisen vaikeaan tilanteeseen, jota ei ole helpottanut kirottu koronavirus-ongelma - päinvastoin.

Mielestäni hän on Keskustan puheenjohtajatahtävän hoitanut asiallisesti. Se ei ole syynä Keskustan kannatuksen alamäkeen. Toisaalta olen ehdottoman varma, että väitetty puheenjohtajavaihdos vaikuttaisi kannatuslukuihin myönteisesti.

Ehdokkaita on tällä hetkellä neljä, josta kaksi on selvästi "karussa", irtiotossa.

Ikävintä mielestäni on se, että mediassa ja somessa kylvetään aivan turhaan epäsopua Keskustan jäsenten keskuuteen "kilpalaulannan" elementein. Annetaan ymmärtää, että Keskustan puheenjohtajavalinta olisi eräänlaista aluepolitiikkaa - ei - se on kaiken, koko maan kattavaa Suomi-politiikkaa.

Oulun puoluekokouksessa puheenjohtajavalinta ratkennee toisella kierroksella. Sen ratkaisevat lähinnä kolmanneksi tulleen henkilön kannattajat. Näin yksinkertaista se loppujen lopuksi on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti