sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Selkäsaaressa tänään - kyllä ja vähän muutakin...

Perinteisten aamutoimien jälkeen päätimme lähteä käväisemään Selkäsaaressa. Sisäsatamaan ajettuamme totesimme Rajavartiolaitoksen auton liukuvan paikalle ja yhden rajavartijan nousevan jäältä penkalle. 
Kysäisin:"Miltä siellä jäällä näyttää?" "Kävin vilkaisemassa, miten tuolla moottorikelkalla pystyy ajamaan." hän totesi.
Jäälle päästyämme ja kävelemään lähdettyämme totesimme, että merenjää oli lähes kauttaaltaan "peilijäinen" = tosi liukas. Varovaisesti sauvoja apuna käyttäen kävelimme suorinta reittiä kotivalkamaamme. Nousimme rinnettä ylös mökkitontillemme.

Vaimoni pisti tuvan hellaan tulet ja minä tyhjensin ns. Sinisen terassin lumista. Oli mahtava auringonpaiste
Kahvittelimme, jonka jälkeen vaimoni päätti sulattaa lumesta tiskivedet ja tiskata. Minä päätin lähteä uteliaisuuttani vilkaisemaan rajanaapurimme uutta hirsimökkiviritystä - hyvältä näytti.
Tein lenkin lähimaastossa moottorikelkkauraa pitkin ihaillen upeaa puustoa. Taas kertaalleen on aivan pakko kirjoittaa: Kyllä järeät kuuset ovat mahtavia, kyllä niitä henkisesti halailee. On se niin voimaannuttavaa...

Lähdimme takaisin ja näimme kaukaa lähestyvän naishenkilön. Kohdatessamme meidän yhteinen tuttavamme totesi minulle:"Kuinka ollakaan, olen ajatellut sinua."
Asia, joka hänen mielen päällä oli, oli Peurasaaren hautausmaa ja entisen maaherran Uuno Hannulan hautapaikka. Hautapaikka on kuulemma hoitamatta, seurakunnan hoitovastuuaika on loppunut.
"Eikö seurakunta ja kaupunki voisi hoitaa yhteistyössä asian, onhan tuo Uuno Hannulan patsaskin hyvässä, ilmeisesti Kemin kaupungin hoidossa." hän pohdiskeli.
Porukalla mietiskelimme, että tuskin talousalueellamme on toistaiseksi elänyt yhtä merkittävää henkilöä kuin Uuno Hannula.

Kerroin hänelle, että omalta osaltani otan ainakin asian esiin Blogisivullani ja Facebook-foorumilla. Jospa sieltä joku ottaa asiasta kopin.

Jatkoimme myötätuulessa matkaa rantaan. Jään pinta oli entisestäänkin liukkaampi. Vähänlaisesti oli väkeä liikkeellä lukuun ottamatta muutamaa moottorikelkkailijaa, kolmen mönkijän hurjasteluryhmää ja avolava-autolla liikkujaa...

Mukava Selkäsaarireissu taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti