torstai 12. tammikuuta 2017

Vain Yhdysvalloissa voi tapahtua tällaista...


Olen seurannut tarkkaan sekä Venäjän presidentin Vladimir Putinin ennalta ohjelmoitua, pitkäkestoista lehdistötilaisuutta että eilen tulevan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vastaavaa, superitseriittoista minitilaisuutta.
Viimeksi mainitun osalta ei tarvinnut omista ennakkokäsityksistään poiketa. Kyseisen henkilön kehonkieli, bodylanguage, oli tuttua jo vaalikamppailussa nähtyä. Muutosta ei ollut nähtävissä...
Kiistatta tuli takaraivoon ajatus: "Pelle mikä pelle! Mitähän tuostakin tulee?"

Kävi myös mielessä vanha suomalainen sanonta: Ei savua ilman tulta - liittyen mediassa voimakkaasti viime aikoina olleisiin Venäjä-kytköksiin. 
 
Elämme maailmassa mielenkiintoisia, täysin ennalta arvaamattomia aikoja - valitettavasti.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Trumpin liiketoimien siirto pojille hämmentää Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain hallituksen eettinen komitea on arvostellut kovin sanoin Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin suunnitelmia siirtää yritystensä johto pojilleen.
Donald Trump
Donald Trump kuvattuna Trump Towerissa pitämässään lehdistötilaisuudessa 11. tammikuuta 2017.
Donald Trump kuvattuna Trump Towerissa pitämässään lehdistötilaisuudessa 11. tammikuuta 2017.Justin Lane / EPA
Eettisen komitean johtaja Walter Shaub sanoi, että suunnitelma luovuttaa liiketoimien johto sukulaisille on vastoin käytäntöä, jonka Yhdysvaltain presidentit ovat omaksuneet neljänkymmenen vuoden aikana.
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump kertoi keskiviikon tiedotustilaisuudessaan, että hänen liiketoimintojensa johto siirtyy hänen pojilleen Ericille ja Donille erityisen säätiön kautta. Säätiötä johtaa Allen Weisselberg.
Trumpin asianajaja Sherri Dillon sanoi, että uudelle säätiölle perustetaan raskaita rajoitteita uusien sopimusten tekoon. Eettisen komitean johtaja Walter Sjaub arvioi, että toimet eivät riitä poistamaan eturistiriitaa ja rikkovat jääviyssäännöksiä.
Trumpin säätiö on sateenvarjoyritys Trumpin omistamille sijoituksille, yhtiöille ja liiketoiminnoille.

Tiedustelujohtaja torjuu syytökset Venäjää koskevasta tietovuodosta

Yhdysvaltain tiedustelujohtaja James Clapper on kiistänyt tulevan presidentin syytökset siitä, että tiedustelupalvelut olisivat uuden Trumpia koskevan tietovuodon takana.
Kansallisen tiedustelupalvelun johtaja Clapper kertoi keskustelleensa syytöksistä Trumpin kanssa. Tiedustelujohtajat toimittivat Trumpille viime viikolla tiedon ulkopuolisesta vahvistamattomasta raportista, jonka mukaan Venäjällä olisi hallussaan arkaluontoista tietoa Trumpista.
Lue myös: Trump: Oli häpeällistä, että valhellinen tiedusteluraportti vuodettiin – Yle seurasi tiedotustilaisuutta
Lähteet: REUTERS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti