keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Kyllä tuo Helsinki on syrjässä...

Totta, Helsinki on täältä Perämeren pohjukasta, Kemistä katsottuna todella syrjässä. 

Siitä on jo vuosia aikaa, kun olen lentänyt Kemistä Helsinkiin. Olen vähäisillä kokousmatkoillani liikkunut yöjunalla eläkeläisalennuksin.

Nyt päätin kuitenkin lähteä liikkeelle lentämällä, vaikka huomenna eli torstaiaamuna täytyy herätä tosi aikaisin.
Koneen lähtöaika on 05.25, joten Kemi-Tornion lentoasemalla on oltava ajoissa. Juuri tätä kirjoittaessani kännykkään tuli tekstiviesti, että kentällä on oltava viimeistään klo 04.50 ja paikka 13C on minulle varattu - asia ok.
Toisin sanoen herätys on jotakuinkin klo 04.00 pinnassa, jotta ehtii aaumutoimet rauhassa suorittaa.

Insinööriliiton järjestövaliokunnan kokous alkaa vasta alkuiltapäivästä Itä-Pasilassa, joten katselen Helsinki-Vantaan lentoasemaa ja ajelen bussilla Itä-Pasilaan aamupäivällä. Voi olla, että fiilistelen vanhoilla ammattijärjestöasioilla kokoukseen mennessäni.

Edellä mainitun kokouksen jälkeen ajelen taksilla Hakaniementorin tuntumaan ja majoitun hotelliin. 
Timo hakee minut iltavierailulle Vuosaaren Aurinkolahteen ja palauttanee minut takaisin illansuussa hotellille.

Insinööriliiton syysedustajakokous alkaa perjantaina aamulla. 

Perjantaina illansuussa menemme - Timo, Lauri ja minä - katsomaan KHL-jääkiekkoa Hartwall Arenalle > Jokerit- Barys Astana. Voi olla, että lähden kesken ottelun taksilla takaisin Hakaniementorin tuntumaan liiton illalliselle.

Tarina jatkuu myöhemmin eli nyt lauantaina 24.11.2018.

Totta - minulla oli ihan mukava kokousmatka Helsingissä. Helsinki-Vantaan lentoasemalle saavuttuani torstaiaamuna 22.11.2018 ihmettelin tovin täysin uudistettua lentoasemaa. Sittem lähdinkin perinteisen lentokenttäbussin asemesta Itä-Pasilaan junalla. Junalla, joka pysähtyi joka asemalla.
Itä-Pasilaan saavuttuani oli taas ihmettelemisen aihe. Alueella on valtavat rakennustyöt käynnissä.
Menin päivällä Insinööriliiton toimistoon, jossa oli järjestövaliokunnan kokous. Kaiken kaikkiaan ihan asiallinen kokous.
Kokouksen päätyttyä sain autokyydin Scandic Hotel Paasiin, jonne majoituin. Timo Haki minut Vuosaareen vietyään Laurin uimaharjoituksiin.
Vuosaareen saavuttuani kuulin Kaisalta, että Anna on poniratsastusharjoituksissa. Kuulin myös, että tuore vuosaarelainen, Annan ja Laurin vaari, Jouko tuo Annan harjoituksista kotiin.
Niinpä tapasin myös Joukon, joka kertoi elämän Vuosaaressa lähteneen Paulan kanssa mukavasti liikkeelle.

Timo toi minut takaisin illansuussa hotellille. Pitkä päivä oli takana ja uni maistui.

Perjantaina 23.11.2018 alkoi Insinööriliiton syysedustajakokous Helsinki Congress Paasitornissa, joka on kytketty em. hotelliin.
Varsianinen kokous sujui  asiallisen mallikkaasti, Paikalla oli väkeä kaiken kaikkiaan yli 150 henkilöä.

Timo ja Lauri hakivat minut nöin klo 18 hotellilta em. peliä katsomaan. Olihan se taas "maalaispojalle" mielenkiintoinen kokemus.  Jokerit- Barys Astana ensimmäinen erä oli tasainen "nyhjäyserä" > 0-0. Kuulin myöhemmin, että peli päättyi Jokereiden tappioksi 1-2 - harmi...

Otin taksin ja ajoin Scandic Hotel Paasin kupeeseen. Insinööriliiton illallinen alkoi klo 19.30 Ravintola Meripaviljongissa. Erinomainen, tasokas tapahtuma pienimuotoisten, omien ohjelmanumeroiden ryydittämänä...

Iltamyöhään hotellille ja nukkumaan.

Aamupala ja edustajakokous jatkui asiallisen hyvässä hengessä. Lounaan jälkeen Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n edustajat kiirehtivät taksilla Helsinki-Vantaan lentokentälle, koneen lähtöaikan Kemiin klo 13.50.
Lentokenttäselvittelyt sujuivat joustavasti. Pohjoisen koneeseen oli ihan mukavasti matkustajia...

Saattaa olla, että tämän oli viimeinen tämäntyyppinen kokousmatka minulle. Onhan noita muutama tullut tehdyksi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti