lauantai 28. huhtikuuta 2018

Kirjoituksia lehtien yleisönosastopalstoille...

Minulta on viime vuosien aikana moni tuntemani henkilö kysellyt, miksi en enää kirjoita lehtien yleisönosastopalstoille.
Totta, se on ollut äärimmäiset vähäistä. Takavuosikymmeninä kirjoittelin monien lehtien yleisönosastopalstoille tekstejäni ja töissä ollessani ammattilehtiinkin - kohtalaisen aktiivisesti, olin jopa kolumnistina.

Helsingin Sanomiin tekstin läpi saaminen oli vaikeusasteeltaan samantyyppistä kuin "kamelin mennä neulansilmän läpi". Se taisi onnistui kerran tai kaksi. Muutama teksti taisi mennä oululaiseen Kaleva-lehteen. 
Pääosa teksteistäni meni silloiseen Pohjolan Sanomat-lehteen. Moni lehden takavuosikymmenien päätoimittajista tuli tutuiksi, sillä alkuvaiheessa vein tekstin henkilökohtaisesti em. henkilöille. Samalla oli mukava vaihtaa muutama sana ajankohtaisista asioista. 
Siihen maailman aikaan somemaailmasta ei ollut tietoakaan tai jos oli niin ei ainakaan tavallisella kengänkuluttajalla.

Pohjolan Sanomat on historiaa - valitettavasti. Lapin Kansa ei kerta kaikkiaan ole ollut Meri-Lapin "äänenkannattaja". Muuttuuko tilanne viimeisimmän omistuspohjan muutoksen myötä - toivottavasti.
Muistaakseni kerran tai kaksi olen myös Torniossa ilmestyneeseen KEMI-TORNIO-lehteen lähettänyt tekstin...

Eniten aivan viime vuosina olen lähettänyt tekstejä Lounais-Lappi-lehteen, onpa niitä joskus julkaistukin. Kyseisen kaupupunkilehden toimittajakunta on takavuosina tullut myös pääosin tutuksi.

Aloitin oman Blogisivun pitämisen 01.07.2014. Sinne saan tekstini/ajatukseni/kommenttini julki aina kun niin haluan.
Toisaalta olen myös Facebook-kuvioissa ollut mukana yhtäjaksoisesti vuoden 2017 alusta.

Kieltämättä aivan viime aikoinakin on käynyt mielessä ajatus kirjoittaa artikkeleita yleisönosastopalstoille monistakin, akuuteista asioista.
Miksi?
Lähinnä siksi, että Blogisivuni ja Facebook-foorumin lukijakunta on loppujen lopuksi aika rajallinen. Siellä tuttu porukka - julkisesti - seurailee tekstejäni. Saattaa olla, että eräänlaisia "salalukijoita" on enemmänkin, mene ja tiedä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti