lauantai 1. helmikuuta 2020

Mitä tänään tähän asti...

Heräsin poikkeuksellisen aikaisin. Perinteisten aamutoimien jälkeen menin pihalle kevytlumitöihin ja irrottelemaan Mersu peiton alta.
Molemmat onnistuivat hyvin, varsinkin tuo viimeksi mainittu. Täytynee varata autolle katsastusaika ja viedä se Hahtisaaren Nesteen = tankkauksen kautta sinne. Tuskinpa tuossa mitään moitittavaa löytyy, jos löytyy niin pannaan kuntoon...

Olipa mukanvanmielenkiintoinen kauppareissu Prismassa ja Lidlissä. Nimenomaan Prismassa jäätyäni pitkälle käytävälle seuraamaan maailmanmenoa/vaimoni mennessä kärryn kanssa kierrokselle, syntyi tilanne, että tuskin koskaan olen jututtanut niin monta tuttua samalla reissulla.

Mennessäni infopisteeseen Jokeri- ja Lottoriviä merkkaamaan näin jo etäältä entisen oppilaani seisoskelevan pikkupoikansa kanssa. Menin heitä jututtamaan. Oppilaani kertoi olevansa nuorimmaisen kanssa liikkeellä., vanhempi lapsista on jo 15-vuotias. 
"Kuka sinä olet?"kysyi pikkupoika napakasti silmiini katsoen. Isä selosti, että Aki Pyykkö on hänen entinen opettajansa ja siksi hänkin on päässyt vakituiseen työhön yli 20 vuotta sitten.
Pikkupoika kertoi olevansa 7-vuotias ja ensimmäisellä luokalla koulussa. Sanoin hänelle, että olen viime aikoina muistellut omaa koulun aloittamista. Oli mukava olla nimenomaan ensimmäisellä luokalla. 

Juttelin myös erään tuttavamme kanssa tovin moottoripyöristä, autoista ja veneistä. Tuttavallamme oli vesipullopaketti kainalossa. Hän totesi:"Mahtaako tässä olla mitään järkeä, kun Kemissä saa hyvälaatuista vettä hanasta?"
"Olipa hyvä, kun sinä sen sanoit." totesin. "Ei tosiaankaan. Sinä varmaan tiedät, että limukkatehtailija on pannut sekaan ainetta, joka koukuttaa." lisäsin. Hän tunnusti joutuneensa koukkuun.
 "Lopeta veden kantaminen kaupasta hyvän sään aikana." yritin häntä hymyssä suin psyykata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti