perjantai 7. helmikuuta 2020

Halla-aho: Perussuomalaisten luotto kokoomuksen nykyjohtoon vähäistä – ”Juuri kukaan ei halua kokoomuksen kanssa hallitukseen”

Hmmmmm - niinpä - gallupkunkut ovat aloittaneet nokittelun. Siinäpä ne suosioprosentit alkavat sulaa...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista sellaisenaan:

Politiikka

Halla-aho: Perussuomalaisten luotto kokoomuksen nykyjohtoon vähäistä – ”Juuri kukaan ei halua kokoomuksen kanssa hallitukseen”

Halla-ahon mukaan kokoomus on yliarvioinut houkuttelevuutensa yhteistyökumppanina.






PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti sunnuntai-iltana Facebookissa kantaa keskusteluun kokoomuksen ja perussuomalaisten mahdollisuuksista yhteistyöhön.

Halla-ahon mukaan kokoomus on yliarvioinut houkuttelevuutensa yhteistyökumppanina.

”Tosiasia on, että juuri kukaan ei halua kokoomuksen kanssa hallitukseen”, hän kirjoittaa. ”Vihreille ja rkp:lle kokoomus toki on mieluinen kumppani, mutta niillä on myös paljon muita hyviä vaihtoehtoja.”

HALLA-AHO arvosteli kokoomusta myös siitä, että puolueen käsitys perussuomalaisista olisi virheellinen. Halla-ahon mukaan kokoomukselle on tulevaisuudessa luvassa ikäviä yllätyksiä, jos se ei kykene ymmärtämään perussuomalaisten motiiveja.

”Puolueen johto ja suuri osa [kokoomuksen] kenttäväestä uskoo, että ps on hillotolppapuolue, joka lähtee riemumielin hallitukseen tukemaan kokoomuslaista politiikkaa, kunhan sille annetaan joku pilipaliministerin salkku ja joitain kosmeettisia muutoksia turvapaikkasääntöihin.”

”Perussuomalaisten näkökulmasta kantona yhteistyön kaskessa on ideologisten eroavaisuuksien lisäksi erittäin vähäinen luottamus kokoomuksen nykyiseen johtoon”, Halla-aho kirjoittaa.

Taustalla vaikuttavat Halla-ahon mukaan kokemukset perussuomalaisten vuonna 2017 päätyneeltä hallitustaipaleelta ja kesältä 2017.

Tuolloin perussuomalaisten puoluekokous valitsi puolueen johtoon Halla-ahon. Hallitus uhkasi kaatua, sillä Juha Sipilän johtama keskusta ja Petteri Orpon johtama kokoomus eivät halunneet jatkaa hallitustyötä Halla-ahon perussuomalaisten kanssa. Sen sijaan hallituskumppaniksi otettiin perussuomalaisista irtaantunut sininen tulevaisuus.

Jos kokoomus mielii yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa, on sen Halla-ahon mukaan tarjottava vaihtoehto ”punavihreälle konkurssipolitiikalle”.

KESKUSTELU perussuomalaisten ja kokoomuksen välisestä mahdollisesta hallitusyhteistyöstä alkoi kokoomuksen kansanedustajan Wille Rydmanin HS:lle antamasta haastattelusta, joka julkaistiin lauantaina.

Lue lisää: Päätös näyttää perussuomalaisille ovea oli suuri virhe, sanoo kokoomuksen Wille Rydman

Rydmanin mielestä kokoomuksen on korjattava välinsä perussuomalaisiin ja avattava mahdollisuus hallitusyhteistyölle tulevaisuudessa. Hänen mukaansa perussuomalaisten eristäminen hallituksesta on ollut virhe, josta kokoomus on joutunut sittemmin kärsimään.

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo sanoi HS:lle lauantaina, että kokoomus pitää mahdollisena yhteistyötä asiakysymyksissä perussuomalaisten kanssa. Myös itse hallitusyhteistyö on hänen mukaansa mahdollista.

”Kokoomus on valmis neuvottelemaan kaikkien puolueiden kanssa hallitusyhteistyöstä vaalien jälkeen, ja niin myös perussuomalaisten kanssa ”, Orpo sanoi.

Rydmanin haastattelun jälkeen kokoomuksen johto rauhoitteli puolueen linjakeskustelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti