sunnuntai 5. elokuuta 2018

Mielenkiintoinen tapahtuma Tornionjoen varrella Kukkolankoskella tänään sunnuntaina 05.08.2018...

Olemme tänä kesänä tehneet sellaista, mitä emme ole tähän mennessä aikaisemmin tehneet. 
Kävimme taannoin sukuseuramme kokouksessa Kainuun Ristijärvellä ja tänään ensimmäistä kertaa Keskustan Peräpohjolan piirin perinteisessä siikajuhlassa Kukkolankoskella.
Olen ollut Keskustan Kemin kunnallisjärjestön toiminnassa mukana vaatimattomalla panoksellani vuodesta 2000 ja edelleen...

Olen aina silloin tällöin kuullut puhuttavan mm. em. siikajuhlien hyvästä ohjelmasta ja erinomaisesta siikakeitosta, joten olihan niitä pakko lähteä paikan päälle aistimaan.

Olin vaimoni kanssa hyvissä ajoin siikakeittojonossa ja asetuimme pöytään. Vastapäätä meitä istahti nuorimies Keminmaasta ja hänen viereensä hiukan varttuneempi mies myöskin Keminmaasta. He olivat myös ensimmäistä kertaa Kukkolankosken siikajuhlilla. 

Jälkimmäinen totesi/kysäisi:"Olethan sinä Aki Pyykkö? Olen lukenut sinun kantaaottavia kirjoituksia lehdistä." 
"Kyllä olen, mutta lehtiin en ole kirjoittanut pitkää aikaan, sillä en ole saanut tekstejä läpi. Sen sijaan minulla on oma Blogisivu ja tekstin tästäkin tapahtumasta saat lukea myös Facebook-foorumilta." sanoin hänelle...
Kuinka ollakaan saman pöydän ääreen istahti vanha tuttu, rakennusurakoitsija Juhani Hjulberg. Tein aikanaan AITAKI-Latutuotteen kanssa yhteistyötä hänen perustamansa Värivalmis Oy:n kanssa.
Juttelimme niitä näitä, lähinnä eläkkeellä olemiseen liittyvistä asioista. Juhani oli edelleen mukana rakentamiseen liittyvissä asioissa.

Itse siikajuhlien ohjelma oli hyvä.

Saimme tietää, että kyseistä tapahtumaa on pidetty vuodesta 1946 lähtien. Tapahtuman on aikanaan käynnistänyt Markus Niskala. Nykyisin siikajuhla Kukkolankoskella on joka toinen vuosi ja joka toinen vuosi maakunnassa...

Peräpohjolan piirin puheenjohtajan Pekka Pelttarin avausanojen jälkeen oli siikaperinnepuheenvuoro, koski-isäntä Risto Leinosen toimesta.
Juhlapuheen piti Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula. Häneen puheessaan tuli vahvasti esiin Santeri Alkion perintö, johon liittyy mm. lähimmäisistä huolen pitäminen.
 "Mitä sinulle kuuluu?" on kysymys, jota kannattaa viljellä, totesi puhuja. Kyllä - näin se on...

Kansanedustajien Katri Kulmunin ja Markus Lohen puheenvuorot painottuivat lähipolitiikkaan.

Niin olihan ohjelmassa muutakin. Muun muassa yhteislaulua ja kahden nuoren naispuolisen esiintyjän musisointia...

Hiukan kesken ohjeman pois lähtiessämme kiitin tapahtumasta Peräpohjolan piirin toiminnanjohtajaa Kai Puroa.
Kiinnitin huomiota, että kemiläisiä ei ollut paikan päällä kuin "kourallinen". Kain mukaan väkeä oli paikalla noin 180 henkilöä pääasissa iäkästä porukkaa...

Ajoreittimme tänään: Kemi-Tornio-Kukkolankoski-Arpela-Paakkola-Länsikoski-Törmä-Liedakkala-Laurila-Kemi - ajokilometrejä rapiat 100..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti