perjantai 17. elokuuta 2018

Hyödyllinen käynti Kemin kaupungin tietohallintokeskuksessa...

Kemin kaupunki on taannoin siirtynyt virkamiesten ja luottamushenkilöiden osalta "paperittomaan" kokouskäytäntöön. Päätös mietitytti aikanaan minuakin, mutta kyllä se oli pääsääntöisesti hyvä päätös...

Lähetin sähköpostiviestin Kemin kaupungin tietohallintokeskuksen tietohallintosihteerille Tiina Laukkaselle. Kerroin alustavasti hallussani olevan tabletin pikkumurheista, lähinnä päivittämättömyydestä. 
Tiina ilmoitti, että tulehan käymään, sillä koko päivä on "kellottamatta". Vastasin aamulla, että tulen tunnin sisällä - näin tein. Olihan hyvä, hyödyllinen käynti. 
Miksi? 
Muun muassa siksi, että hallussani olevia tabletteja on poistettu käytöstä. Kuulemma järjestelmäpäivitykset ovat aiheuttaneet ongelmia. Taisipa tulla esiin asiakokonaisuus: Hyvää ja halpaa ei ole...
Muistan kyllä, että minullekin on tullut aikanaan sähköpostiviesti "tablettivaihdosta", mutta arvelin selviäväni vanhalla. Käytännössä rapiat viisi vuotta vanhalla laitteella.

Niinhän siinä kävi, että Tiina haki varastosta uuden tabletin ja asensi siihen kaikki - luottamustehtävässäni tarvittavat - ohjelmat. Siinä jutellessamme hän selosti uuden laitteen ominaisuuksia - niitä löytyy.
Ihan naurattamaan alkoi. Tällaista ei olisi uskonut muutama vuosikymmen sitten olevankaan, kyllä tekniikka on kehittynyt. Itse kerroin käyttäneeni tablettia vain kokouksiin liittyvänä ja hoitaneeni muut nettiasiat omalla "höyrytietokoneella". 
Voi olla, että lähitulevaisuudessa laajennan tabletin käyttöä uusille alueille...

Eipä siinä muu auta kuin alkaa orientoitua uuden tabletin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti