torstai 9. maaliskuuta 2017

Barcelonan voitto oli järjenvastainen ...

Järjenvastainenko? Ei sinne päinkään! Olen seurannut jokseenkin paljon Veikkauksen nettipelitapahtumia ja tietysti TV 2:n jalkapallotarjontaa. Maksullisia kanavia en käytä.
Olen seurannut suurennuslasin kanssa jalkapallo-otteluiden viimeisiä minuutteja ja nimenomaan ns. yliaikaa. 
Miksi? 
Siksi, että siellä usein tehdään ratkaisevat maalit. Niin kuin tässäkin pelissä. 
Miksi? 
Siksi, että raha ratkaisee ja toisaalta siksi, että "oikean" joukkueen on yksinkertaisesti voitettava." Oikea" joukkue on aina ja iänkaikkisesti Barcelona! Tosin ei minun mielestäni mutta näin se menee - valitettavasti.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Barcelonan voitto oli järjenvastainen – nyt joukkue on kaikkien painajaisvastustaja

Kaikkien aikojen nousu vaati monen palan loksahtamista paikoilleen.


Lionel Messi onnistui rangaistuspotkussaan PSG:tä vastaan.
SANATTOMAKSI vetää.

Barcelonan voitto on järjenvastainen. Joukkue tuskaili vaarallisten maalipaikkojen luomisessa suurimman osan ottelusta, sai aikaiseksi vain seitsemän laukausta maalia kohti, mutta teki kuitenkin kuusi osumaa.

Näistä neljäs syntyi vasta kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja silti joukkue onnistui mahdottomaksi arvioidussa tehtävässä.

KOLMEN maalin tekeminen 50 minuutissa oli varmasti täysin kotijoukkueen käsikirjoituksen mukainen, mutta Edinson Cavanin 62. minuutilla syntyneen 1–3-kavennuksen jälkeen selkärangan olisi luullut naksahtelevan.

Vielä mitä. Espanjan hallitseva mestari esitti taipumisen sijaan keskiviikkona yhden kaikkien aikojen nousuista jalkapallon Mestarien liigassa.

Manchester Unitedin kahdella lisäajan maalilla tullut voitto Bayern Münchenistä keväällä 1999 ja Liverpoolin nousu 0–3-tappioasemasta AC Milania vastaan vuonna 2005 kilpailevat ikimuistoisimman nousun tittelistä Barçan uroteon kanssa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa antoi Barcelonan jatkomahdollisuuksille nollan prosentin todennäköisyyden, mutta joukkue osoitti kaiken olevan mahdollista.

PAINE PSG:n alueella oli alusta alkaen hurja, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei syvällä puolustanut PSG isännilleen antanut. Lionel Messikin pysyi varsin hyvin aisoissa.

Maaleja syntyi vähistä paikoista kuitenkin häikäisevällä osumatarkkuudella.

Ja jos Barcelonan pelaajat eivät saaneet palloa maaliin, auttoi PSG tehtävässä, kuten Layvin Kurzawa, joka ohjasi Andres Iniestankantapääsyötön verkkoon, vaikka purku olisi onnistunut suurimmalta osalta Veikkausliiga-puolustajilta.

Ja hieman apua tuli myös ottelun tuomareilta kahden rangaistuspotkun muodossa.

ENSIMMÄINEN tilanne oli tosin täysin selvä, mutta saksalaisen erotuomarin Deniz Aytekin reaktio kaikkea muuta.

Aytekin oli täysin oikein sijoittunut, kun PSG:n Thomas Meunierkompuroi Neymarin eteen kaataen tämän rangaistusalueella. Erotuomari oli kuitenkin antamassa tilanteesta maalipotkun PSG:lle, kunnes toisella puolella maalia ollut maalituomari linjasi tilanteen olleen rangaistuspotkun arvoinen.

Neymar nosti lisäajan alussa joukkueensa 5–1-johtoon niin ikään rangaistuspotkusta.

Tilannetta edelsi Luis Suárezin näyttävä kaatuminen rangaistusalueella. Marquinhos osui hieman Suáreziin, jonka kaatuminen riitti kuitenkin vakuuttamaan Aytekin rangaistuspotkun oikeellisuudesta.

Lopun Sergi Roberton osuma olikin sitten se kuuluisa lihavan naisen laulu, jonka jälkeen kaikki oikeasti oli PSG:n kannalta ohi.

BARCELONAN marssi sen sijaan saa voitosta uutta pontta askeliinsa.

Joukkue on noussut todennäköisyyksiä uhmaten Espanjan liigan kärkipaikalle Real Madridin kompuroitua, ja Mestarien liigassa paikka kahdeksan joukossa on nyt varma.

Keskiviikon esitys antaa Luis Enriquen miehistölle valtavasti itseluottamusta ja uskoa siihen, että minkälaisen tappioaseman tahansa voi kääntää hämmentävän lyhyessäkin ajassa.

VARMAA on se, että PSG:n putoaminen sai epäuskoista ja pelonsekaista ihmettelyä aikaiseksi muissa jatkossa olevissa joukkueissa.

Täydellisellä itseluottamuksella varustettu Barcelona kun ei ole puolivälierien se aivan mieluisin vastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti