maanantai 27. huhtikuuta 2020

Huhtikuun viimeinen tynkäviikko alkoi...

Perinteisten aamutoimien jälkeen lähdin pihalle katselemaan maailmanmenoa eli onko mitään kesän edistämiseksi tehtävissä.
Vaimoni lähti viemään postin vietävaksi perinteisen kuukausikirjeen Helsingin Vuosaaren Aurinkolahden lastenlapsille, Annalle ja Laurille.

Minä kiertelin hetken aikaa jäähakun kanssa ja kopsin irti niitä reunajäitä, jotka kohtuudella lohkesivat. 
Kerrostalon puoleisessa kulmauksessa on ollut isoja tuomia aikanaan.Ne on meidänkin aikana ainakin kolmeen kertaan kaadettu. Kun kantoja ei ole jyrsitty kappaleiksi, niistä työntyy aina vaan uutta kasvustoa. 
Niin nytkin sinne on syntymässä aikamoinen tuomipöheikkö. Ovat jo hiirenkorvalla. Samoin punainen villiviinimarjapensas aidanvieressä...

Toisessa tontin kulmauksessa eli perunapelto-, ryytimaa-, raparperipuska- ja matopeltokulmauksessa lumet häipyvät verkkaisesti. Päätin hiukan asiaa lapiolla avittaa.

Yksi kerrostalonaapureista oli pihalla auton konepelti ylhäällä. Sanoi lataavansa akkua, kun tulee niin vähän ajetuksi ja lyhyitä matkoja. Sieltähän sitä lämmityspistorasiasta laturin kautta virtaa saa.

Toin korillisen koivu- ja kuusiklapeja sisään puu- ja varastokatoksesta. Voi olla, että illansuussa pistän päärakennuksen takkaan tulet, sillä siellä on ollut eilisestä alkaen valmis latinki puita odottamassa...

Kukaties loppupäivä menee "konttorihommissa" eli seuratessa, mitä maailmalla tapahtuu.
Kyllähän tuo koronavirus on vihonviimeinen riesa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti