keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Diego Maradona...

Katselimme hetki sitten alla olevan dokumentin. Mielenkiintoinen dokumentti, jonka jälkeen jäin itse mietiskelemään, mitä mahtaa 60-vuotiaalle miehelle tällä hetkellä kuulua...

Diego Maradona 

  • 2 h 4 min
  • 1 v 10 kk
  • 119731 katselua
Dokumenttielokuva Diego Maradonasta: jalkapallokenttien ihmeistä, huumeista ja mafiasta. Palkittu ohjaaja Asif Kapadia (Amy ja Senna) sai käsiinsä 500 tuntia ennennäkemätöntä kuvamateriaalia jalkapallon jumalaksikin kutsutusta Diego Maradonasta.

Wikipediatekstiä pieni pätkä:

Diego Armando Maradona Franco (s. 30. lokakuuta 1960 LanúsBuenos Airesin maakuntaArgentiina) on argentiinalainen entinen jalkapalloilija ja jalkapallovalmentaja. Häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Lyhyen mutta vantteran Maradonan vahvuuksiin kuuluivat hänen peliuransa aikana nopeus, voima, tekninen taituruus ja peliäly.
Maradona aloitti uransa Argentinos Juniorsissa liittymällä 9-vuotiaana heidän junioriseuraansa. Ensimmäisen ottelun Argentiinan pääsarjassa hän pelasi 16-vuotiaana. Vuonna 1981 Maradona siirtyi Boca Juniorsiin ja saavutti siellä yhden mestaruuden. Hän oli Argentiinassa viidesti paras maalintekijä. 1982 Maradona siirtyi maailmanennätyssummalla FC Barcelonaan, jossa saavutti Copa del Reyn ja Cup-voittajien cupin voitot. Barcelonasta Maradona siirtyi Italiaan SSC Napoliin. Siellä hän saavutti kaksi Italian mestaruutta sekä UEFA Cupin voiton. Vuonna 1990 Maradona jäi doping-testeissä kiinni kokaiinista ja joutui 15 kuukaudeksi kilpailukieltoon. Kilpailukiellon jälkeen Maradona siirtyi Sevillaan. Hän pelasi siellä yhden kauden, jonka jälkeen siirtyi takaisin Argentiinaan Newell's Old Boysiin. Hän jäi kiinni uudestaan dopingtesteissä, tällä kertaa efedriinistä, ja joutui jälleen 15 kuukaudeksi kilpailukieltoon. Kiellon jälkeen hän palasi vielä Boca Juniorsiin, kunnes 1997 lopetti ammattilaisuransa.
Maajoukkueessa Maradona voitti yhden MM-kullan Meksikon MM-kisoissa 1986 sekä MM-hopean Italian MM-kisoissa 1990. Hän oli Meksikon kilpailujen paras pelaaja. Hän sai myös yhden nuorten MM-kullan 1979 Japanin MM-kisoissa. Hän pelasi maajoukkueessa 91 ottelua ja teki 34 maalia[2].
Pelaajauransa aikana Maradona valmensi Mandiyú de Corrientesia ja Racing Clubia. Myöhemmin hän valmensi Argentiinan maajoukkuetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti