maanantai 30. heinäkuuta 2018

Uusia, pakonsanelemia tuulia tänään...

Tänään kävin tonttimme "matopeltoa" kaivamassa. Tähän saakka sieltä on aina löytynyt onkimatoja, mutta tänään aamupäivällä ei ensimmäistäkään matoa, ne ovat taatusti syvällä...

Katselin netistä ostomatoja. Löytyyhän niitä. Soitin Kemin Prismaan asiasta, koska netissä ko. tavarataloketju myy Master-nimisiä onkimatoja.
"Kyllä niitä meillä on." sanoi puheluuni vastannut henkilö. Sanoin tulevani välittömästi ostamaan niitä. Niin tein hetki sitten. Ostin kaksi purkillista Master-nimisiä onkimatoja, niitä säilytettiin jääkaapissa. 

Prisman verkkokaupan mukaan kysessää on hollantilaisia onkimatoja (Dendrobaena veneta). Purkissa on keskikokoisia onkimatoja 50g eli n. 40 - 45 kpl. Madot soveltuvat kalastukseen erinomaisesti sitkeän pintanahkansa sekä voimakkaan liikehdintänsä ansiosta. Säilytyslämpötila +6 - +10 astetta. Oikea lämpötila takaa pitkän säilyvyyden.
Ne ovat nyt jääkaapissa odottamassa käyttöä.

Todettakoon, että olen Kemiin takaisin vuonna 1981 tultuamme kalastellut lähivesillä aika paljon. 
Tähän saakka ei ole tarvinnut turvautua ostomatoihin, nyt oli pakko. Toisaalta on mielenkiinoista nähdä, ovatko ostomadot maineensa veroisia. Kilohinta on kovanpuoleinen, mutta jos niillä kalaa tulee, asia on ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti