torstai 26. heinäkuuta 2018

Rakennuksen funktio pitkällä aikajänteellä...

Tontillamme on kolme rakennusta+maakellari+puukatos+pienimuotoinen "maataloustyövälinemuseo". Mielenkiintoisin näistä rakenuksista on Pikkupuoli entinen Ekoateljee.
Se rakennettiin noin kymmenen vuoden aikana ja sen loppukatselmus oli vuonna 2009.

Pohdiskelin hetki sitten rakennuksen syntyvaiheita ja kuinka paljon eri ammattilaisia siinä oli loppujen lopuksi mukana. Kyseessähän on kuitenkin poikkeusluvalla rakennettu, osittain 2-kerroksinen noin 80 neliömetrin rakennus. Se on rakennettu Outokummun ferrokromikuonan päälle > hyvä ratkaisu.
Alkuperäiseltä nimeltään rakennus oli Ekoateljee. Tuo eko-etuliite tarkoittaa sitä, että rakentamisessa käytettiin paljon käyttökelpoista = hyvälaatuista kierrätysmateriaalia hyväksi > kattotiilet, ikkunat, osittain ovet, ulkoseinätiilet, väliseinätiilet, tulisijojen tulitiilet, jne. kyllä rauta- ja puutavarakaupassakin joutui käymään ihan riittävästi.

Se oli meille loppujen lopuksi aikanaan - kaiken muun ohessa - valtava ponnistus, se on pakko jälkikäteen tunnustaa.

Sen rakentamisen alkuperäinen käyttötarkoitus oli tehdä työtila vaimolleni > ompelimo. Kaukaisena ajatuksena vilahti mielessä myös se, että se olisi meille aikanaan eräänlainen vanhuuden aikainen asunto.
Työtilaa siitä ei tullut ja tuo jälkimmäinenkin taitaa olla haihattelua, eräänlaista utopiaa.

Viime aikoina - ainakin muutaman kerran - sillä on ollut käyttöä kesälomalaisten vierastilana sekä nuorten kokoontumistilana - hyvä niin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti