torstai 21. kesäkuuta 2018

Kemin Selkäsaaressa tänään...

Olemme käyneet viimeksi Selkäsaaressa viikko sitten torstaina eli 14.06.2018. Olimme päättäneet lähteä tänään, koska ilmat olivat erittäin suosiolliset. Tällä kerralla en puhu sanaakaan katiskoista...

Tänään oli helppo rantautua, sillä vedenpinta oli kohtaisen korkealla ja tuuli "oikeasta suunnasta".
Rantauduttumme romppeet taas ylös mäkeä vesikärryillä, istahtaminen hetken aikaa pihaterassilla ja hommat käyntiin. 
Olin päättänyt hakea vesikärry-muovisaavi-lapio-yhdistelmällä rannasta, lähes vesirajasta lisää tasoitusmaata tontille.
Miksi?
Siksi, että aikaisemmin olimme intoutuneet kaivamaan isoja kiviä uuteen asentoon, jolloin pakostakin monttuja syntyy.
Vaimoni touhusi pihalla/järjesteli varastoa ja minä jatkoin aiemmin sahattujen puiden halkaisemista. Kyllä ns. Kiinankirves oli taas elementissään ja meidän Fiskars on kevyen sorttinen.

Olimme saareen lähtiessämme ottaneet pakastimesta ahvenia tavoitteena savustaa ne, koska nyt uskalsi pistää pienet tulet tulistelupaikalle = ison betonirenkaan sisälle, jonka päällä on lisävarusteena raudoitusverkko. 
Savustusta valmistellessani, savustuslaatikkoa putsailessani tein yllättävän havainnon. Laatikon pohja oli kuin haulikolla ammuttu. 
Tai oikeastaan pieniä, nuppineulanpään kokoisia reikiä täynnä! Valoa vasten pohjaa katsellessani näkymä oli kuin tähtitaivas. Ensimmäisenä kävi mielessä: "Halpa mikä halpa!" Kyseinen savustuslaatikko on mukaruostumatontaterästä. Jo aiemmin olen todennut, että levyn paksuus on rapiat paperin paksuus.
Meillä on toinen savustuslaatikko saaren varastossa, joka on toistaiseksi käyttämättä, se otetaan todennäköisesti pikapuolin käyttöön. Se on eri valmistajalta ja hiukan tukevamman tuntuinen.

No savustus kuitenkin onnistui erinomaisesti - kiitos vaimoni maustamisen - kyllähän ne ahvenet maistuivat.

Muuten linnut olivat aktiivisia koko päivän, laulelivat iloksemme. Huomasimme yhdessä linnunpöntössämme kirjosieppopariskunnan touhuavan - hyvä niin. Korppikin teki kaarroksen tontin päältä, totesi tutut henkilöt paikalla... 

Päätimme lähteä aikaisin rantaan ja kotiin lepäämään. Uteliaisuuttamme ajelimme Kemin sisäsataman  ja Sauvosaaren kentä ohi, porukkaa oli liikkeellä, ei ihme, sillä tänään on nähtävää ja kuultavaa Kemissä - hyvä niin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti