torstai 1. heinäkuuta 2021
Joka vanhoja muistelee, sitä...
Joka vanhoja muistelee, sitä...
Aamulla päärakennuksen terassilla Lapin Kansa-lehteä lukiessani kävi välähdyksenomaisesti mielessä taannoinen, kuntavaalien jälkeinen keskustelu. Keskustelukumppanini oli kemiläisestä politiikanteosta erittäin hyvin perillä oleva henkilö.
Luottamuspaikat olivat taas kerran jaossa. Sanoin hänelle avoimesti, että kyllä minua kiinnostavat muutkin kuin lautakuntapaikat. Äänimääräni oli siihen maailman aikaan yli 70. "Kaupunginhallituksen tehtävää olisi mielenkiintoista kokeilla." totesin avoimesti.
"Sinun äänimääräsi ei kyllä siihen riitä ja ne paikat on varattu valtuutetuille." keskustelukumppanini totesi tietävänä.
Totta - em. tehtävät ovat perinteisesti kiinnostaneet, koska ne yleensä "poikivat" monia muita tehtäviä.
Taisinpa aikanaan mainita keskustelukumppanilleni, että kunnanhallitukseen/kaupunginhallitukseen voidaan valita kuka tahansa kuntavaalikelpoinen tietyin rajoituksin.
WikiPediatekstiä pikku pätkä:
Kunnanhallitus (itseänsä kaupungiksi kutsuvissa kunnissa myös kaupunginhallitus, lyhenne KH tai kh) on kunnanvaltuuston itselleen (ja näin kunnallekin) valitsema hallitus. Se on yksi kunnan kolmesta pakollisesta toimielimestä, joka valmistelee valtuuston käsittelemät asiat ja vastaa kunnan hallinnosta ja taloudesta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa.
Kunnanhallituksen jäsenet siis valitsee valtuusto. Kunnanhallitukseen voidaan valita kuka tahansa, joka on kyseisessä kunnassa vaalikelpoinen kuntavaaleissa.
Olen seurannut kemiläistä päätöksentekoa kohtalaisen aktiivisesti vuodesta 2000 alkaen.
Olen viime vuosina tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että kaupunginhallituksen jäsenille ei tule sälyttää juuri ylimääräistä taakkaa.
Kaupunginhallituksen tehtävän hoitaminen vaatii henkilöltä täysipainoista keskittymistä/paneutumista asiaan. Turhat rönsyt ovat mielestäni haitaksi tehtävän menestyksekkääksi hoitamiseksi...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti