keskiviikko 10. elokuuta 2016

Suomen Keskusta rp. porskuttaa vahvasti paalupaikalla...



Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan. 
Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Politiikka  | 

Keskusta selvästi suurin puolue, SDP nousi kokoomuksen ohi – perussuomalaiset vajoaa edelleen

Keskusta on selvästi suosituin puolue. Petteri Orpon kuherruskuukausi kokoomuksen puheenjohtajana päättyi. Puolue putosi Ylen kannatuskyselyssä kolmanneksi SDP:n taakse. Perussuomalaisten kannatus vajosi kuuden vuoden takaisiin lukuihin.



Puolueiden kannatus palkkeina
Kuva: Yle Uutisgrafiikka Lähde: Taloustutkimus

Keskusta nosti ainoana hallituspuolueena kannatustaan Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa. Ylen Taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä keskustan kannatus nousi 0,7 prosenttiyksikköä viime kyselystä ja on nyt 21,8 prosenttia.
SDP kasvatti heinä-elokuussa kannatustaan keskustan tavoin 0,7 prosenttiyksiköllä, ja puolue nousi takaisin toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n kannatus on nyt 18,9 prosenttia.
Kokoomus valitsi kesäkuussa puheenjohtajakseen Petteri Orpon, ja puolue nousi viime kyselyssä SDP:n ohi. Nyt puolueen kannatuksesta suli prosenttiyksikkö, ja kokoomus palasi kolmanneksi Ylen mittauksessa 17,6 prosentin kannatuksellaan.

Perussuomalaiset huhtikuun 2010 tasolla

Kolmannen hallituspuolueen perussuomalaisten pudotus jatkui viime kyselyn tavoin. Puolueen kannatuksesta suli heinä-elokuussa prosenttiyksikkö. Nyt puoluetta sanoi kannattavansa 7,6 prosenttia vastaajista.
Edellisen kerran puolueella mitattiin vastaavia kannatuslukuja huhtikuussa 2010. Perussuomalaiset onkin nyt selvästi kuudenneksi suurin puolue.
Vasemmistoliiton kannatus jatkoi nousuaan. Puolue hätyyttelee jo kymmenen prosentin kannatusta, kun sen kannatus nousi heinä-elokuussa 0,6 prosenttiyksikköä 9,8 prosenttiin.

Vihreiden kovin kiri ohi

Vihreiden kovin nousukiito näyttäisi olevan ohi. Puolueen kannatus putosi hieman viime mittauksen tavoin, mutta puolue on edelleen tukevasti neljänneksi suurin Ylen mittauksessa.
Puolueen kannatus uusimmassa mittauksessa oli 13,7, missä pudotusta viime mittaukseen on 0,4 prosenttiyksikköä.
Pienemmistä eduskuntapuolueista kristillisdemokraattien kannatus nousi 0,7 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus on nyt yhtä suurta RKP:n kanssa 4,3 prosentissa. RKP:n kannatus pysyi ennallaan heinä-elokuussa.

Alle 60 prosenttia kertoi puoluekantansa

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten 11.7.–9.8. yhteensä 2 424 henkilöä. Virhemarginaali suurimpien puolueiden kohdalla on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Puoluekantansa kaikista vastaajista kertoi 58,5 prosenttia eli 1 419 henkilöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti