maanantai 18. heinäkuuta 2016

Härskiä! Tosi härskiä - Boris Johnson leukailee, uhoaa Brysslissä...


Alla olevassa artikkelissa Boris Johnson toteaa: "Me emme aio missään nimessä jättää johtavaa rooliamme Euroopan yhteistyössä ja kaikessa osallistumisessa."
Hmmmmmmmmmm - johtavaa rooliamme... Ilmeisesti kyseinen henkilö ei ymmärrä, mistä hän puhuu. Mikäli britit lähtevät käytännössä EU:sta, johon itse en ainakaan tällä hetkellä usko, niin ulkopuolisella - EU:n ulkopuolella olevalla - ei ole taatusti johtavaa roolia Euroopan yhteistyössä.
Olen muistakseni kahteenkin kertaan todennut em. henkilöstä: Pelle mikä pelle, mutta briteiilä tuntuu oleva varaa tällaiseenkin...
Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat 

Boris Johnson Brysselissä: Emme jätä johtavaa rooliamme Euroopan yhteistyössä

Britannian tuore ulkoministeri Boris Johnson korosti yhteistyötä Euroopan unionin kanssa, vaikka hän johti voittoisaa Brexit-kampanjaa.




Boris Johnson tervehtii.
Britannian ulkoministeri Boris Johson teki ensimmäisen ulkomaanvierailunsa Brysseliin. Kuva: Andy Rain / EPA

Britannian tuore ulkoministeri Boris Johnson osallistuu tänään ensimmäiseen EU-kokoukseensa Brysselissä. Britannian EU-erokampanjaa johtanut Johnson vakuutti ennen kokousta, että yhteistyö jatkuu kaikesta huolimatta.
– Meidän täytyy toteuttaa kansan tahto ja jättää Euroopan unioni, mutta se ei tarkoita, että jätämme Euroopan. Me emme aio missään nimessä jättää johtavaa rooliamme Euroopan yhteistyössä ja kaikessa osallistumisessa.
Euroopan unionin ulkoministereiden kokous Brysselissä on Johnsonin ensimmäinen ulkomaanmatka sen jälkeen, kun pääministeri Theresa May nimitti hänet ulkoministeriksi viime viikolla.
Jo sunnuntaina hän tapasi unionin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastaavan korkean edustajan Federica Mogherinin. Molempien mukaan tapaaminen oli sujunut hyvässä hengessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti