keskiviikko 21. helmikuuta 2024

Eräs Facebook-teksteistäni tänään...

Olin Insinööriliiton hallituksessa 1990-luvun puolenvälin tuntumassa. Puheenjohtajana oli Matti Viljanen. Matti oli myöhemmin myös Akavan puheenjohtaja. Insinööriliiton hallitus teki tutustumismatkan EU-Brysseliin niin kuin silloin oli kaikilla itseään kunnioittavilla järjestöillä tapana. Ihan asiallinen matka. Ryhmämme oli ruokailemassa - kohtalaisen arvokkaan/tasokkaan - tuntuisessa ravintolassa. Jälkiruokailun ja kahvittelun yhteydessä vaistomaisesti join kahvini tassilta eli aluslautaselta. Tarjoilijoitten ilmeet olivat näkemisen arvoiset, ei kahta sanaa. Tuntui siltä, että he eivät aikaisemmin olleet nähneet vastaavaa... Tekstikaappaus Helsingin Sanomista: Hyvinvointi| Juomat ”Vuosisatojen suomalaisrahvas” ehkä sen tiesi: Kahvi kannattaa sittenkin juoda aluslautaselta Kahvi kannattaa ryystää tassilta eli aluslautaselta, sanoo kahviasiantuntija – ja paremmalta se tosiaan maistuukin niin. Kahvikattaus vanhan kansan tyyliin: kahvi aluslautaselta ja sokeri huulien väliin. Kira Gronow HS MUISTATTEKO vanhan ajan tavan juoda kahvia, jossa kuuma kahvi kaadettiin tassille eli aluslautaselle – ja nautittiin vieläpä niin, että sokeripalaa pidettiin suussa. Se muoti olikin pitkään vallalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti