perjantai 5. heinäkuuta 2024

Se on taas perjantai ja heinäkuun ensimmäinen viikko kohta ohi - kyllä...

Se on taas perjantai ja heinäkuun ensimmäinen viikko kohta ohi - kyllä... Pitkään ja hyvin nukutun yön jälkeen lehteä kadunvarren postilaatikosta hakiessani aistin tyvenen ja pilvisen kesäaamun läsnäolon. Mittarissa +18 astetta lämmintä. Perinteisten aamutoimien jälkeen ei ole mitään erityistä tekemistä. Yövieraamme Veera on vielä Pikkupuolella. Katsotaan, mitä tämä päivä tuo loppujen lopuksi tullessaan. Niin - ainakin illansuussa EM-jalkapalloa Saksasta... Olen katsellut klo19 alkanutta jalkapallo-ottelua Espanja-Saksa. Tämä on taas tätä "kävelypotkupalloa", toki välillä "hölkkäpotkupalloa". Ensimmäisen kymmenen minuuttia meni espanjalaisten puolen minuutin välein kaatuillessa kentälle ja edestakaisin potkiskellessa. Ei kaksista katseltavaa. Saksalaisten maalivahti antaa mielestäni uhkarohkeasti palautuksia. Espanjalaiset hyökkääjät ovat nopeita. Saattavat katkaista palautukset ja tekaista maalin. Katsotaan nyt sitten kohta toinen puoliaika pelistä, josko se siitä parantuu.. No niinhän siinä kävi, että toisella puoliajalla peli hiukan parani ja päättyi 1-1 tasapeliin. Jatkoajan toisella puoliskolla espanjalaispelaaja teki upean pääpusku maalin. Espanja meni neljän joukkoon. Saksassa ollaan pettyneitä. Tätä kirjoittaessani on menossa Portugal-Ranska ottelu. Veikkaan, että Ranska menee jatkoon... Katselin tuon ensimmäisen 0-0 puoliajan. Hoh-hoijaa, Nuo ensimmäiset puoliajat voisi jättää pelaamatta, niin tylsiä ne näyttävät olevan. Kaikesta huolimatta katselen tuon toisenkin puoliajan ...