lauantai 22. lokakuuta 2016

Terveisiä Kemin Selkäsaaresta > viimeistä kertaa tämän vuoden aikana...

Aika aikaansa eli nyt se sitten oli vihonviimeinen käynti Selkässaressa tälle vuodelle. 

Tämän vuoden aikana olen vaimoni kanssa käynyt.saaressa 53 kertaa: Talvella/keväällä tammi-huhtikuu 11 kertaa ja kesällä/syksyllä touko-lokakuu 42 kertaa. Päiviä on hiukan enemmän, koska olemme yöpyneet mökillä muutaman yön...

Lisäksi minulla on ollut muutamia satunnaisia pikakäyntejä kalastustouhuissa...

Tämän päivä käynti oli taas perinteisen mielenkiintoinen monine yksityiskohtineen. Menomatkalla nostimme katiskan pois pyytämästä  - ei ainuttakaan kalaa. Tuskin pistän myöhään syksyllä katiskaa veteen tulevaisuudessa. Kukaties kokeilen ensimmäistä kertaa moottoriveneestä uistelua ensi syksynä.

Vesi oli alhaalla, joten ajoimme suosiolla naapurin venevalkamaan.
Soitin hänelle ja samalla vaihdettiin muutama sana Selkäsaaren pohjoispään väyläruoppausasioista ja mahdollisesta porakaivohankkeesta. Taisipa siinä sivulauseessa tulla esiin lähetyvät kuntavaalitkin...

Mökille päästyämme vaimoni pisti tulet hellaan ja kahvivedet kiehumaan. Istahdimme terassille kuuntelemaan saaren hiljaisuutta. 
Jonkin ajan kuluttua hiljaisuuden rikkoi useamman linnun äänet ja kaupungista kuuluva hälytysajoneuvon ääni.

Vaimoni sanoi käyvänsä kävelemässä vielä kerran kesän metsämansikkapaikalla. Hänen lähdettyä kivirakalle>pirunpellolle päätin yllättää hänen pistämällä tulistelupaikalla tulet. Hän pitää siitä, toki minäkin. varsinkin savun tuoksusta, jos poltettavana on havupuun oksia tai vastaavaa.

Niinhän siinä kävi, että intouduin taas kerran ympäristöä siistimään. Kivuliaita pikkukuusia ja kuivia katajankarahkoja revin irti aikamoisen määrän ja poltin saman tien. Samalla katselin ympäristöä "sillä silmällä" eli mahdollisia kaadettavia puita sitten joskus = vuoden parin kuluttua, kun polttopuut alkavat käymään vähiin.

Meitä tuli jututtamaan saaren länsirannan mökkiläinen kävelylenkillään.

Kahvit juotuamme lähdimme porukalla vielä käväisemään tuttavapariskunnan mökillä Pohjoisselkäsaarenpolkua pitkin, koska tiesimme heidän siellä viikonvaihteen viettävän. Pistin lähtiessämme Sports Trackerin päälle, koska päätimme tulla uutta reittiä takaisin.

Perille päästyämme kuulimme tuttavapariskunnan Weke-katiskaan uineen ahvenia. Kalojen perkaus ja savustus oli heillä edessä. Taisinpa hiukan ohjeistaa isäntää perkausasiassa, lähinnä "veren pois lypsämisessä".  Saunakamarin uutta lämmitintä oli testattu ja uusi puucee oli otettu käyttöön.

Tulimme takaisin uutta reittiä suoraan koilliseen läpi metsän >kivirakalle. Samalla näimme talvella 2010-11 Stora Enson toteuttaman hakkuun vähäisiä jälkiä. Säännöllisin väliajoin olevat ajourat olivat vielä häthätää nähtävissä. Matkaamme seurasi uteliaana äänekäs korppi. 
Totesimme runsaasti tuoreita hirvenpapanoita ja makuupaikkoja. Lisäksi mustikat ja puolukat olivat vielä ihan hyvänmakuisia.

Tulimme takaisin omalle mökillemme: Matka oli kertynyt kaiken kaikkiaan vajaa 2 km ja aikaa oli kulunut vajaa tunti.

Mökki talvikuntoon ja ajo Hahtisaareen. Todennäköisesti vene haetaan trailerilla kotipihalle alkuviikosta. Huoltotoimenpiteet ja talvi saa tulla.

Hyvä mökkivuosi! Todennäköisesti jäitä pitkin alkuvuodesta 2017 taas sitten mökillä pistäytymään...

Edelliseen täydennystä:

Vene haettiin Hahtisaaresta maanantaina 24.10.2016 illansuussa. Se on trailerin päällä kotipihalla. Harjasin enimmät liat kyljistä pois. Tarkemmat pudistukset ja huoltotoimenpiteet siirtyvät pääasiassa keväälle 2017...











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti