torstai 25. helmikuuta 2016

Uusi ihmis­robotti hämmentää ketteryydellään...

Alla olevassa artikkelissa todetaan: Aina vain taitavammiksi kehittyvien robottien ja tekoälyn pelätään jo vievän työpaikkoja ihmisiltä.

Ihmisten työpaikkojen menetys on marginaalinen, ne ovat edelleenkin vain ja ainoastaan ihmisten suunnittelemia/kehittämiä robotteja...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Uusi ihmis­robotti hämmentää ketteryydellään – video näyttää, kuinka Atlas nousee jaloilleen jopa väkivaltaisen kampittamisen jälkeen­

Humanoidirobotti käyttää ihmisten työkaluja, suoriutuu muun muassa varastotöistä ja selviää tehtävänsä häiritsemisestä, kiusaamisesta ja kampittamisesta.

ULKOMAAT 


Boston Dynamics -yhtiön
 kehittämän Atlas-robotin tiistaina julkistettu uusi mainosvideo herättää ihastusta ja hämmästystä. Ensimmäinen versio robotista julkistettiin kolme vuotta sitten, mutta uusi robotti alkaa olla edesottamuksiltaan jopa pelottavan ihmismäinen.
Robotin kulku on nyt entistä varmempaa ja joustavampaa. Ihmismäisen robotin uusin versio tarpoo yhtiön esittelyvideolla kahdella jalalla polvet hieman koukussa keskellä metsää.

Hydrauliikan pehmentämä käynti näyttää inhimillisen tasapainoiselta, joskin hieman koomiselta.
Googlen omistama yhtiö vakuuttaa humanoidirobotin pärjäävän vaikeakulkuisessakin maastossa.
Lisäksi Atlas kulkee ja työskentelee omin avuin myös sisätiloissa. Se pystyy esimerkiksi avaamaan ovet ja nostelemaan kahdella kädellään laatikoita varastohyllyihin. Robotin käsissä pysyvät ihmisille tarkoitetut työkalut.
Jos Atlasta estetään tekemästä sen sisuksiin ohjelmoitua tehtävää, se tarttuu työhön sinnikkäästi uudelleen kerta toisensa jälkeen. Humanoidirobotti ei mene sekaisin edes kaatamisesta, vaan se nousee nopeasti ylös maasta saatuaan kunnon tällin testaajaltaan.
Atlaksia on valmistunut vuosien varrella jo monta sukupolvea. Robottimallin uusin versio on aiempaa kevyempi. Nyt Atlas painaa vain noin 67 kiloa eli noin 56 kiloa aiempaa versiota vähemmän.
Boston Dynamics on erikoistunut erilaisten sensorien avulla monipuolisesti ja ketterästi eri ympäristöissä liikkuvien robottien kehittämiseen.
Yhtiön roboteille on löytynyt käyttöä muun muassa Yhdysvaltain armeijassa ja maan asevoimien tutkimusorganisaatiossa Darpassa (Defence advanced research projects agency), joka on Atlas-projektin takana.
Aina vain taitavammiksi kehittyvien robottien ja tekoälyn pelätään jo vievän työpaikkoja ihmisiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti