tiistai 16. helmikuuta 2016

Kemi ja Tornio vedettiin kölin alta - ei juuri yllättänyt...

Suora nettilainaus Yle Kemi-sivuilta hiukan tuunattuna:
Rovaniemi  | 

Rovaniemen valtuusto päätti myydä AMK-osakkeet

Rovaniemen kaupunginvaltuusto päätti maanantaina myydä omistamansa Lapin ammattikorkeakoulun osakkeet Lapin yliopistolle. Päätös syntyi pitkän keskustelun jälkeen mutta selvin numeroin.

Lapin ammattikorkeakoulu
Kuva: Lapin AMK
Rovaniemen kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä osakekaupasta laaditun esisopimuksen maanantaina pitkän keskustelun jälkeen äänin 50 - 4 (5 tyhjää). Kaikki esityksen vastustajat olivat vasemmistoliitosta.
Kaupunginvaltuuston kokouksessa kaupunginhallituksen pohjaesitykseen lisättiin kohta, jonka mukaan kaupunki selvittää osakekaupasta mahdollisesti saatavien varojen mahdollisen rahastoimisen. Rahastosta voitaisiin tukea Lapin yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoita, henkilökuntaa ja tutkijoita.
Osakekauppa toteutuu kuitenkin vain, jos kaupungin ja yliopiston välisen esisopimuksen ehdot täyttyvät. Esimerkiksi Lapin yliopiston yhdistyminen jonkin toisen yliopiston kanssa aiheuttaisi sen, että kauppa raukeaisi ja ammattikorkeakoulun osakkeet palautuisivat Rovaniemen kaupungille.
Lapin yliopiston tavoitteena on ostaa osake-enemmistö ammattikorkeasta ja yhdistää lappilaiset korkeakoulut.
Suunnitelmaa vastustetaan laajalti Lapin ammattikorkeakoulussa ja Meri-Lapissa.

Varsinainen sopimus esitellään hallituksen iltakoulussa

Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sakari Trög (kesk) lupasi kokouksessa, että varsinainen sopimus tuodaan valtuuston käsittelyyn, jos se muuttuu esisopimuksesta merkittävästi. Kokouksessa tosin ei päästy täyteen selvyyteen siitä, mitä "merkittävästi" käytännössä merkitsee.
Joka tapauksessa se esitellään kaupunginhallituksen iltakoulussa, jossa ovat läsnä valtuustoryhmien edustajat. Trögin mukaan sopimus tuodaan tarvittaessa valtuustoon, jos iltakoulussa niin halutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti