lauantai 14. helmikuuta 2015

Tässä todistetta - se kaikkien kaipaama "savuava ase" Itä-Ukrainassa...

Kuvat "savuavasta aseesta" on varmaan toimitettu myös Venäjän ulkoministerille Sergei Lavroville, joka on kaivannut lännsimailta todisteita venäläisten osallistumisesta Itä-Ukrainan sotatilaan.

Miksi tällaisen yleensäkin annetaan tapahtua? Nykyaikaisella sotakalustolla em. alla olevien kuvien tyyppiset yksiköt voidaan eliminoida siististi - tarkat koordinaatit näytölle ja yksi napin painallus - siinä se on...
Tällaista eliminointikalustoa Ukrainalla ei ilmeisesti tällä hetkellä ole mutta varmasti kohta on, sillä Itä-Ukrainan alueella on juuri tällä hetkellä täydellinen sotilaallinen epätasapaino.

Kaikki vakuuttavat yhdestä suusta, että Itä-Ukrainan ja Krimin tilannetta ei ratkaista sotilaallisesti. Kuitenkin koko ajan - ainakin vielä ennen tulitaukoa - ammutaan kranaatteja/pienohjuksia putket kuumina... 

On tämä kummaa aikaa...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:





Ulkomaat  | 

USA: Uudet satelliittikuvat todistavat Venäjän taistelevan Debaltsevessa

Yhdysvaltain Ukrainan-lähettiläs julkaisi lauantaina satelliittikuvia, jotka Yhdysvaltain mukaan todistavat Venäjän osallistuvan laajamittaisesti taisteluihin strategisesti tärkeässä Debaltseven risteyskaupungissa.








Informaatiosota Venäjän osallisuudesta Itä-Ukrainan taisteluihin kiihtyi vain tunteja ennen kuin tulitauon oli määrä alkaa Itä-Ukrainassa. Yhdysvaltain Ukrainan-suurlähettiläs Geoffrey Pyatt julkaisi Twitter-tilillään kolme satelliittikuvaa, jotka ovat lähettilään mukaan otettu Debaltseven alueelta.
Satelliittikuvat tukevat Yhdysvaltain näkemystä, että Venäjä on tuonut runsaasti sotakalustoa Itä-Ukrainaan. Kuvissa näkyy lumen peittämiä peltoja, joissa näkyy todennäköisesti sotakaluston liikehdinnästä jääneitä jälkiä.
Näytä kuva Twitterissä
Suurlähettilään julkaisemassa ensimmäisessä kuvassa näkyy Pyattin mukaan muun muassa tykkejä neljässä eri paikassa Debaltseven koillispuolella.
Näytä kuva Twitterissä
Toisessa kuvassa on Venäjän ilmantorjuntajärjestelmiä Debeltseven lähellä, Pyatt toteaa twiitissään.
Näytä kuva Twitterissä
Kolmannessa kuvassa näkyy suuri musta savupilvi, joka Pyattin mukaan on aiheutunut Venäjän raketinheittimestä.
Myös Yhdysvaltain ulkoministeriö vakuutti päivää aikaisemmin tietävänsä varmuudella, että Venäjän armeija toimii alueella.
– Olemme varmoja siitä, että kyseessä on Venäjän armeijan, ei kapinallisten järjestelmät, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki sanoi perjantaina.
Venäjä on toistuvasti väittänyt, että se ei ole tuonut sotakalustoa ja sotilaitaan Itä-Ukrainaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti