maanantai 22. joulukuuta 2014

Totta tosiaan - tilipussit kasvavat järjettömiin mittoihin!

Ajattelin taas pitää taukoa kirjoittamisesta, mutta Kauppalehden artikkeli aiheutti tämän tekstin kirjoittamisen.


Olen sanonut julkisesti, että seuraan kohtalaisen tarkkaan aikaani, mutta miten on mahdollista, että mm. alla olevassa muusikkoluettelossa melkein kaikki ovat minulle "tuntemattomia suuruuksia"...

Toki onhan nimilistassa muutama tuttukin nimi - onneksi. Kyllä nuo "tilipussilukemat" ovat kaiken kaikkiaan järjettömiä.


Nettilainaus Kauppalahdestä:


Raptähden tilipussi lihoi järjettömiin mittoihin

Sunnuntai 21.12.2014 klo 17:00  
KUVA: EPA
Dr. Dren suunnittelemat Beats-kuulokkeet ovat myyneet loistavasti.
Dr. Dren suunnittelemat Beats-kuulokkeet ovat myyneet loistavasti.
Rap-artisti Dr. Dre on tänä vuonna ylivoimaisesti parhaiten ansainnut muusikko.
Kalifornialainen rap-artisti, tuottaja ja levy-yhtiön johtaja Dr. Dre tekee tänä vuonnaStatistan laskelmien mukaan tilin, jota on ehkä vaikea hetkeen ylittää. Tilastosivun laskee, että Dr. Dre ansaitsee maailmanlaajuisesti yli viisi kertaa enemmän kuin pahin kilpailijansa, Beyoncé.
Dr. Dre ansaitsee ennen veroja hieman yli 500 miljoonaa euroa, Beyoncé jää reiluun 93 miljoonaan euroon.
Kukaan muusikko ei ole vielä milloinkaan ansainnut yhtä paljon yhden vuoden kuluessa, väittää Statista. Tosin pitkälti kyse on Dr. Dren suunnittelemista Beats-kuulokkeista, joita Apple on myynyt jo yli 2,4 miljardin euron arvosta.
Vaikka kakkonen, Beyoncé ansaitsi ”vain” 93 miljoonaa, Statista luonnehtii vuotta menestykseksi myös hänelle. Hyvin onnistuivat esimerkiksi Mrs. Carter –maailmankiertue ja albumi.
Kolmonen oli veteraaniyhtye The Eagles, jole tuloja kertyi Forbesin mukaan enemmän kuin Lady GagalleKanye Westille ja Miley Cyrusille yhteensä.
Statistan listalla kymmenen parhaiten ansaitsevan muusikon  joukkoon nousevat myös Bon Jovi (67 miljoonaa euroa), Bruce Springsteen (66), Justin Bieber (65), One Direction (61), Paul McCartney (58), Calvin Harris (54) ja Toby Keith (53 miljoonaa).

Kari Hänninen
kari.hanninen@kauppalehti.fi
+358-10-665 101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti