tiistai 16. joulukuuta 2014

Selvennysversio paikallislehtiin lähettämästäni tekstistä...

Lähetin sunnuntaina 14.12.2014 kahteen Meri-Lapissa ilmesyvään lehteen - Pohjolan Sanomiin ja Lounais-Lappiin - alla olevan mustalla präntätyn tekstin.

On mielenkiintoista nähdä:
+ julkaistaanko teksti lehdissä - teksti oli Pohjolan Sanomissa perjantaina 19.12.2014
ja jos julkaistaan niin
+ kommentoiko tekstin päähenkilö kuntaliitosasiaa 

Tämän blogitekstin otsikon mukaisesti teen lähettämästäni tekstistä selvennysversion punaisella präntättynä.

Miksi?

Siksi, että asia - kuntaliitosasia - on tärkeä ja siihen on aivan pakko saada asiaan oleellisesti/ratkaisevasti vaikuttavilta henkilöiltä jo tässä vaiheessa selkeät vastaukset.
Muun muassa Keminmaan kunnanvaltuuston rivijäsenen, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen on sanottava asiasta painava sanansa - niin tai sitten ei... 

Teksti ja selvennykset:

Väyrynen, Väyrynen, Väyrynen…

Otsikon valitsin em. tyyppisenä painottaakseni asian tärkeyttä. Vastaavan tyyppistä on käytetty lehdissä tyyliin Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen tai ministerinä olleessaan Jyrki Hä-kämiehen kuuluisat sanat: Venäjä, Venäjä, Venäjä , joka aiheutti aidosti globaalireaktiota mediassa...
Toki voi käydä niin, että otsikko toimitusten toimesta muutetaan, se on heidän vallassa.

Pohjolan Sanomissa todettiin muutama päivä sitten: Kuntajakoselvittäjät ehdottivat esityksessään perjantaina, että Meri-Lappiin perustettaisiin Kemin, Keminmaan ja Simon uusi yhteinen kunta. Selvittäjät ehdottavat nimeksi Kemiä, mutta mitä mieltä Sinä olet?

Suurkuntavaihtoehdon kuntajakoselvittäjät jättivät kokonaisuudessaan pois, koska se olisi ollut joka tapauksessa tuhoon tuomittu.
Edellä mainittua seikkaa monet valtuutetut saattavat käyttää "keppihevosena" kielteiselle kannalleen, kolmen kunnan yhditymiselle...

Itse olen ehtinyt jo useassa blogikirjoituksessani oman mielipiteeni selkeästi ilmaista, mutta olisipa todella mielenkiintoista tietää, mitä mieltä meidän Paavomme on asiasta.

Minun mielipiteeni on todennäköisesti suuruusluokkaa "hyttysen paska valtameressä tai ainakin Perämeressä", mutta meidän Paavomme mielipide on supertärkeä. Hän on talousalueemme mielipidevaikuttaja jos kukaan vai noteeraako häntäkään loppujen lopuksi "laput silmillä" touhuavat/sauhuavat kuntapäättäjät - mene ja tiedä = kohta se nähdään!

Varsinkin kun tuo Keminmaan Keskustan valtuustorahvas tuntuu hangoittelevan ja tappelevan kynsin hampain vastaan…

Lehtitietojen mukaan kuntaliitosvastarinta on kivenkovaa - tällä hetkellä. Muuttuvatko mielipiteet jatkossa, se onkin milenkiintoista nähtävää.
Ymmärrän, että huoli omasta pikkupallista on ongelman yksi kipupiste. Seuraavat kuntavaalit pidetään ilmeisesti syksyllä 2016 tai keväällä 2017. Silloinhan se oma palli tulee vasta mahdollisesti uuteen jakoon...   

Mielestäni ei riitä, että Paavo sanoo oman näkemyksensä asiasta, vaan hänen on kristallinkirkkaasti perusteltava, miksi hän haluaa yhteistyötä meidän kemiläisten ja simolaisten kanssa.

Olisipa tosi mielenkiintoista, jos Paavo pelimiehenä jo tässä vaiheessa liputtaisi selkeästi myönteisesti kuntaliitokselle. Kukaties tuhat ääntä siinä kevään 2015 eduskuntavaaleissa häviäisi Keminmaasta mutta saattaisi tuoda kevyesti toisen mokoman Kemistä lisää.
Tässä tulee mieleen Matti Nykäsen yksi ajatelma "fifty-sixty" vai oliko se "vifti-siksti" tai jotain sinnepäin.
Toisaalta myös ei ole kaukana ajatus: Kun toiselle kumarrat, niin toiselle pyllistät...

No Paavolla on siihenkin varaa - ainakin toistaiseksi.

Mikäli hän kaikesta huolimatta loppujen lopuksi heittäytyy em. ei-ryhmään eli suhtautuu  kielteisesti kuntaliitosasiaan niin miksi ihmeessä?

Niin tosiaankin miksi ihmeessä?

Pohdiskelu- ja yhteistyöterveisin
Aki Pyykkö
Opetusalan eläkeläinen Kemistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti