sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pelkistettyä logiikkaa ...

Googlailin hetki sitten otsikolla - kaksoiskansalaisuus Suomessa, johan alkoi tekstiä löytyä.

Nimenomaan Suomen venäläissyntyisistä kaksoiskansalaisista löytyi aikamoinen määrä tekstiä, jonka perusteella intouduin pelkistettyyn logiikkaan...  

Nettilainaus Iltalehden artikkelista:

Venäjän tutkimuksen professori: "Kaksoiskansalaisuus on järjetön systeemi"

Tiistai 4.3.2014 klo 14.03
 

Suomen tulisi luopua kaksoiskansalaisuuden mahdollistamisesta, sanoo Venäjän tutkimuksen professori, dosentti Timo Vihavainen Helsingin yliopistosta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ajaa venäjänkielisten etuja myös Venäjän rajojen ulkopuolella. Suomi ei muodosta asiassa poikkeusta. Aihe on noussut pintaan Ukrainan kriisin myötä, kun Venäjä on asettunut puolustamaan Ukrainassa asuvia venäläisvähemmistöjä.
Venäjän tutkimuksen professori, dosentti Timo Vihavainen Helsingin yliopistosta ihmettelee suomessakin yleisesti käytössä olevaa mahdollisuutta kaksoiskansalaistuuteen.
- En ymmärrä mitä etuja siitä yleisesti on saatavissa. Kyllä ihmisen pitää kyetä päättämään, minkä maan kansalainen hän on ja ketä kannattaa vaikkapa pesäpallo-ottelussa. Kaksoiskansalaisuus on järjestön systeemi, Vihavainen sanoo.
Hän korostaa, että kyse ei ole ainoastaan venäläisten, vaan myös kaikkien muiden kaksoiskansalaisuuksien kieltämisestä Suomessa. Käytäntö on Suomessa ollut mahdollinen vuodesta 2003 saakka.
Noin puolet maailman maista hyväksyy kaksoiskansalaisuuden. Esimerkiksi Norja ei lähtökohtaisesti hyväksy käytäntöä, mutta Australia sen sijaan jopa kannustaa kansalaisiaan siihen.
"Tulee vastaan aika, ettei mitään enää voida tehdä"
Suomessa asuu noin 80 000 venäjänkielistä henkilöä. Venäjän kansalaisia on yli 30 000 ja heistä osalla on kaksoiskansalaisuus.
Hänen mukaansa Suomen tilanne Venäjään nähden olisi juridisesti erilainen, jos kaksoiskansalaisuutta ei olisi. Kansalaisiinsa nähden Venäjällä on velvollisuuksia, mutta lain edessä venäjänkielinen suomalainen on itänaapurista katsottuna vain ulkomaalainen.- Mikä sitten on optimaalinen määrä, sitä on vaikea sanoa. Kun puoli miljoonaa alkaa tulla täyteen, ei niin suuri vähemmistö ole hyväksi missään päin maailmaa. Se tuottaa paljon ongelmia, joista irti pääseminen on vaikeaa, ellei mahdotonta, Vihavainen toteaa.
- Nyt on kaikki mahdollisuudet tehdä mitä vain. Jos mitään ei tehdä, tulee vastaan aika, ettei mitään enää voida tehdä.

Nettilainaus vanhasta artikkelista:

Venäjällä on maanantaina, 4.8.2014, astunut voimaan laki, joka edellyttää kaikkia ulkomailla pysyvästi asuvia  Venäjän kansalaisia sekä Venäjän kansalaisuuden lisäksi muita kansalaisuuksia omaavia rekisteröitymään 60 päivän kuluessa liittovaltion maahanmuuttoviraston 

________________________________________________________

Pätkä eräästä yleisönosastoartikkelista:

Venäjän poliittinen johto on linjannut, että Venäjän valtio käyttää kaikkia keinoja suojellakseen kansalaistensa etuja ulkomailla. 

Presidentille ja sotilaalliselle johdolle valtuutettu keinovalikoima ulottuu diplomaattisesta painostuksesta suoriin sotatoimiin.
Valtaamalla Krimin Ukrainalta Venäjä osoittaa, että se on valmis käyttämään sotilaallista voimaa ”puolustaessaan kansalaisiaan”. 

Käytin lainausmerkkejä, koska venäläiset Krimillä eivät olleet minkäänlaisessa vaarassa. Venäjä valtasi Krimin tällä verukkeella, vaikka se oli useissa sopimuksissa taannut Ukrainan valtion koskemattomuuden ja rajat. Vastineeksi näistä sitoumuksista Venäjä sai Ukrainan ydinasearsenaalinkin haltuunsa.
Venäjä on siis todistettavasti valmis käyttämään ulkomailla asuvia kansalaisiaan tekosyynä sotatoimille ja jopa sotarikoksille.

Lisäksi Venäjän asevoimien komentaja on jo kaksi vuotta sitten ilmaissut selvästi Venäjän pitävän Suomea etupiirinään.

Tällaisessa tilanteessa on erittäin huolestuttavaa, että maahamme otetaan jatkuvasti lisää venäläisväestöä, jolle myönnetään kaksoiskansalaisuus. Näillä henkilöillä on pysyvä oleskeluoikeus maassamme ja heidän toimintaansa ja liikkumistaan on nykyisessä Euroopassa mahdotonta valvoa. 

Lisäksi Kremlin lähipiiriin kuuluvat henkilöt ovat hankkineet Suomesta mittavia kiinteistöomistuksia, joiden tilanne vaikuttaa varmasti Venäjän johdon päätöksentekoon.
Suurin osa Venäjältä tänne muuttavista ja aikanaan kaksoiskansalaisuuden saavista ihmisistä on tavallisia, työssäkäyviä ja itsessään Suomelle riskittömiä.

Venäjän johdon agressiivinen voimapolitiikka ja ulkomailla asuvien kansalaistensa häikäilemätön hyödyntäminen, jopa valheellisessa propagandassa, tekee kaksoiskansalaisuuden saaneista venäläisistä kuitenkin vakavan turvallisuusriskin.

_________________________________________________

Pelkistettyä logiikkaa:

Jos varman päälle, järkevästi toimisimme Suomessa niin...
+ luovumme välittömästi kaksoiskansalaisuudesta
osa valtiollisista tehtävistä on ehdottomasti rajattava niin, etteivät kaksoiskansalaiset voi hoitaa niitä
+ emme ota maahamme mistään maailmankolkasta ihmisiä, mahdolliset määräaikaiset työperäiset maahanmuuttajat sallitaan
+ ulkomaalaisia opiskelijoita otetaan vastaan tiukan rajoitetusti ja lopetetaan heidän verovaroin tapahtuva ilmaiskoulutus
+ ulkomaalaisille ei myydä maata eikä kiinteistöjä varsinkaan strategisesti tärkeiden alueiden lähettyviltä
+ ulkomaisessa omistuksessa olevat - mahdolliset strategiset kohteet - lunastetaan, tarvittaessa pakkolunastetaan valtiolle
+ tutkitaan aidosti ja aktiivisesti erilaiset pohjoismaiset sotilasyhteistyömahdollisuudet
+ tutkitaan esim. SWOT-analyysiä hyväksi käyttäen NATO-mahdollisuus/vaihtoehto
+ jne. 

Tässä aluksi pohdittavaksi...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti