tiistai 17. marraskuuta 2015

EU, euro vs. Suomi-Poika Väyrynen...

Alla olevaan asiaan  en jaksa oikeastaan kommentoida mitään, sillä niin turhanpäiväiseltä se tuntuu...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Onko kansalainen Väyrynen oikealla asialla ?

 | Julkaistu 17. 11. 2015 14:06
Kansalainen Paavo Väyrynen ryhtyi viime kesänä kokoamaan kansalaisaloitetta, jossa ehdotetaan kansanäänestyksen järjestämistä Suomen euro-jäsenyydestä. 

Kansalainen Väyrynen tiedotti viikonvaihteessa, että aloitteen on allekirjoittanut 50 000 suomalaista. Keräys jatkuu vielä jonkin aikaa, sillä Väyrynen haluaa varmistaa, että allekirjoittajia on vaaditut 50 000. Todennäköisesti aloite jätetään eduskunnalle ensi talvena tai viimeistään keväällä.  Eduskunnan käsittelyyn se pääsee vuoden 2016 loppupuolella.
Kansalainen Väyrynen selvittää aloitetta blogikirjoituksessaan, johon voi tutustua tämän linkin kautta.   

On hyvä muistaa, että Väyrynen on vastustanut Suomen euroon liittymistä pontevasti ja päättäväisesti pari kymmentä vuotta.  Myönteistä tai kehuvaa sanaa eurosta ei ole kuultu Väyrysen suusta.
Mutta otetaan asiat asioina.  Eduskunnan pitää käsitellä Väyrysen ja yli 50 000 muun Suomen kansalaisen aloite huolellisesti.  Aloite tarjoaa nimittäin aivan oivallisen mahdollisuuden eduskunnalle keskustella eurojäsenyytemme eduista ja haitoista.  Onhan niistä ennenkin vähän puhuttu, mutta tuskin lisäpuhe pahaa tekee.
Mitä mieltä kommentaattorit ovat eurojäsenyydestä?  Tai mitä arvelette Väyrysen motiiveista? Mikä saa hänet taas sotajalalle? Päivän Hyvä Kysymys:  Onko kansalainen Väyrynen oikealla asialla?
Päivän siteeraus:
Aamulehti kommentoi Paavo Väyrysen ja 50 000 muun kansalaisen aloitetta näin:
“Pääministeripuoluetta edustava ja EU-lainsäädäntöön valtakirjan saanut huippupoliitikko ryhtyi siis kaikkien muiden käytössään olevien keinojen lisäksi vielä ajamaan asiaansa niin sanotusti tavallisille ihmisille kehitetyillä keinoilla. Aika käsittämätöntä.  Voisi suorastaan sanoa, että Väyrynen pilkkaa demokratiajärjestelmäämme. Olisi kohtuutonta ja juridisestikin hankala rajata kansalaisaloitesysteemiä siten, että esimerkiksi kansanedustajia tai meppejä suoraan kiellettäisiin ryhtymästä nimenkerääjäksi. Poliitikkojen olisi itse tajuttava, missä kulkevat järkevän ja älyttömän aktivismin rajat.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti