torstai 21. toukokuuta 2015

Aiheellinen muistutus sähköasioista...

Toimin taas eräänlaisena välikätenä...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Hengenvaarallista: tuttu vaara vaanii monen suomalaisen pihassa


16.5.2015 11:56 | Päivitetty 16.5.2015 12:01
Sähköhommat kannattaa jättää ammattimiehen käsiin. KUVA: ANNE YRJÄNÄ.
Vaara ei näy, kuulu tai haise. Silti se voi tappaa.
Ulkopistokkeesta valuu vettä, jouluvalojen jäljiltä maassa matelee haurastunut sähköjohto, itse viritetyn pistokkeen johdot pilkistävät löysän liitoksen vuoksi. Kaikki tämä on tuttua suurella osalla suomalaisista pihoista.
Myös ulkotiloissa käytettävien sähkölaitteiden tulee täyttää standardin mukaiset turvallisuusnormit ja vain pätevyysvaatimukset täyttävä, koulutettu sähkömies saa tehdä sähköasennuksia, muistuttaa sähköistysalan Sähkötreffit-palvelu.
Sähkölaitteiden on aina oltava joko suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia. Pihalla kotelointien pitää olla tiiviitä, ettei niiden sisään pääse vettä. Vikavirtasuojakytkin tuo lisäturvaa ulkopistorasioissa. Se voidaan asentaa paitsi sähkökeskukseen myös yksittäisen pistorasian yhteyteen.
Sähkö on väärin käsiteltynä hengenvaarallista, eikä sähköistyksiä siksi kannata eikä lain mukaan saakaan ryhtyä itse virittelemään.
Vain muutaman erikseen määritellyn asian kuten sulakkeiden, lampun ja pistotulpan vaihdon sekä yksivaiheisen jatkojohdon voi tehdä itse.
Sähkön aiheuttamaa vaara on vaikea havaita ja vahinko tulee yleensä aina ennalta arvaamatta. Asennustyöt saa tehdä ainoastaan ammattitaitoinen sähköasentaja.
Sahkotreffit.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan läheltä kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti