keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Valoisia tulevaisudennäkymiä Kemin/talousalueemme matkailuun...

Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtajalla on luja usko lähitulevaisuuteen - hyvä niin.

Ensiarvoisen tärkeää on saada Lumilinnalle pysyvä, hyvin saavutettavissa oleva paikka ja luonnollisesti rakennelmille ainakin osittain ympärivuotinen käyttö. Toivottavasti asia etenee tähän suuntaan...

Ympärivuotiseen matkailuun liittyy olennaisesti meren ja lähisaarten hyödyntäminen moottoritietä ohi pyyhältävän turistivirran pysäyttämiseksi. Toivottavasti myös em. osa-alueella edistytään lähitulevaisuudessa.

Pienenä sivuhuomautuksena totean, että näitä minunkin blogitekstejäni luetaan yllätyksekseni Yhdysvalloissa yhtä paljon kuin Suomessa.

Toki myönnän, että lukijat, "kurkistelijat" ovat ilmeisesti pääasiassa paikallisia hakukoneita mutta...

Kukaties tämäkin teksti tavoittaa muutaman amerikkalaisen, jotka saapuvat ensi talvena Suomeen/Kemiin tutustumaan Lumilinnaan ja Jäänmurtaja Sampoon.
Tulevat kukaties pulahtamaan myös avantoon pelastautumispuvussa em. turistijäänmurtajalta. Varmaan pistäytyvät samalla myös Napapiirillä ja kukaties vielä Rajalla...

Nettilainaus eilisestä Poholan Sanomista:

Päivitetty 7.10.2014 12:26, julkaistu 7.10.2014 12:24

Kemin matkailu ennustaa hyvää talvea turismille

Kevättalvella kuvattu jäänmurtaja Sampo näyttää saavan monia kävijöitä myös ensi talvena, mikäli ennakkovaraukset totetuvat. (arkisto)
Kemiin on tulossa hyvä talvi matkailun kannalta, ennustaa Kemin matkailu. Toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että jäänmurtaja Sampolle riittää kysyntää jopa siinä määrin, että viime kauden kävijäennätys on mahdollista rikkoa ensi talvena.
Tulevalle kaudelle on tiedossa jo päiviä, jolloin Sampo tekee kolme risteilyä päivässä.
– Matkailun kansainvälinen kehitys jatkunee nykyisellään, odotettavissa on noin 5 prosenttia vuosittaista kasvua. Tämä näkyy myös meillä, iloitsee Koutonen.
Kemin Matkailu varautuu työllistämään sesongin aikana omissa toimipisteissään noin 70 henkilöä. Vakituisen joukon lisäksi sesonkikohteisiin tarvitaan väkeä esimerkiksi asiakaspalveluun, keittiöön ja kunnossapitoon.
Joulun alla avataan myös Lumilinnan 20-vuotisjuhlanäyttely, joka johdattelee yleisöä Kemin toisen nähtävyyden juhlavuoteen. Koutonen odottaa paljon myös suunnitelmilta siirtää Lumilinna uuteen paikkaan.
– Sijainti Pajarinrannassa tukee ympärivuotista matkailua. Pysyvän paikan myötä mahdollistuu Lumilinnaan liittyvien ympärivuotisten palvelujen kehittäminen ja tarjonnan kasvu, muistuttaa Koutonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti