keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Irtiottoja Meri-Lapin liitosselvityksestä...

Tämän keskiviikon 01.10.2014 Pohjolan Sanomissa oli artikkeli kuntajako-/-liitosselvityksestä.

Aikaisemmin on ollut noin 110%:n todennäköisyydellä selvää, että Tornio ei ole ajatuksesta, suurkunnasta kiinnostunut. Ylitornio on tullut selvitykseen mukaan valtionhallinnon painostuksesta ja nyt liputtaa itsenäisenä kuntana pysymisen puolesta. Tervolassa ollaan myös kohtalaisen itseriittoisia.

Mielestäni kuntajakoselvittäjät Martti Ruotsalainen ja Timo Mäkitalo voisivat jaktkossa keskittyä vain ja ainoastaan Kemimaa-Kemi-Simo-uuskunnan hahmottamiseen. Muut vaihtoehdot epärealistisina voi hyvällä omallatunnolla unohtaa.

Varmaan kuntajakoselvittäjät käyttävät tavalla tai toisella SWOT-analyysia ja/tai sen sovellutuksia asian varmistamiseksi. Päättäjille on taivuteltava selkeä, yksinkertainen rautalankamalli asiasta...
_____________________________________________________________________

Ajatelin kirjoittaa otsikon asiasta tuoreen kirjoituksen luettuani Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Katri Kulmunin yleisönosastokirjoituksen Pohjolan Sanomista lauantaina 4. päivänä lokakuuta otsikolla: Seutukuntaamme kehitettävä voimakkaasti.

Loppujen lopuksi minun ei ole syytä edellä olevaa kirjoitusta muuttaa.

Katri tuntuu omassa tekstissään hiukan ohjeistavan Pohjolan Sanomien toimittajaa, joka teki artikkelin 30.09.2014 pidetystä seutukunnan kuntajakoasiasta, artikkeli julkaistiin 01.10.2014. Vähän on selittelyn makua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti