sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Veikkauksen nettijalkapalloa osa 9...

Niin kuin olen aikaisemminkin kirjoittanut, olen seurannut jonkin verran Veikkauksen sivuilla nettijalkapalloa ja pelaillut livenä pienin panoksin (1-2 euroa/peli) lähinnä Englannin, Ranskan, Saksan, Espanjan ja Italian pelejä. Toki jonkin verran kotimaisiakin pelejä meidän jalkapallokelien aikaan.

Aina silloin tällöin olen päässyt aistimaan upeaa jalkapalloa, mutta välillä myös sellaista jalkapalloa, jota ei tarvitsisi pelata eikä nähdä.

Kirjoitanpa taas:

Pahimmillaan jalkapallo saattaa olla sellaista, että pikku tönäisystä raavas mies pyörii kuin väkkärä - vähintään viisi-kuusi kertaa - akselinsa ympäri karmeiden tuskankarjaisujen ryydittämänä. Erotuomari kaivelee päntiönään eri värisiä kortteja etutaskustaan. Pääasiassa keltaisia varoituskortteja, väliin punaistakin...

Tänään sunnuntaina 29.11.2015 seurasin mm. espanjalaista jalkapalloa ottelun Sevilla-Valencia pätkittäin lähes kokonaan.

Lopputulos Sevilla-Valencia 1-0 (0-0) ajassa  90+4 minuuttia.

Pelasin sitä yhdellä eurolla ensimmäisellä puoliajalla Veikkauksen livepelinä, epäonnistuin pahanpäiväisesti "arvauksessani" ja menetin yhden euron, harmittava takaisku.
Veikkasin Sevillan tekemään ensimmäisen puoliajan ensimmäisen maalin. Ei tehnyt mutta...

Toisen puoliajan alussa 50. peliminuutilla Sevillan Sergio Escudero teki maalin. Tämä on tyypillistä minun nettipeliäni - maalit tulevat hiukan viiveellä - melkein aina.

Tämän pelin toisen puoliaian loppupuoli näytti olevan taas sitä, että äijät olivat kötällään nurmen pinnassa puolen minuutin välein ja rikkeen tehnyt levitteli viattomana käsiään ja suu kävi erotuomarin suuntaan. Jatkuvasti pientä "koiruutta", pieniä "kopautuksia" jaloille, jne. ...

Niinhän siinä taas kävi, että toisen puoliajan 78. minuutilla toisesta varoituksesta vierasjoukkueen pelaaja Javi Fuego ajettiin erotuomarin toimesta kentältä.

Olen vähitellen oppinut katselemaan myös pelien tilastotietoja, joita on saavilla aikamoinen määrä.
Toisaalta pelin aikana kamerat seuraava kentän laidalla olevien valmentajien liikehdintää ja raivokasta viittelöintiä - tuntuu välillä siltä, että heidän pukujensa saumat ovat tiukilla... 


Aika haipakkaa!

Nauhoitin monta vuotta sitten erään televisio-ohjelman, 2-osainen dokumentin, jossa kerrottiin erään suihkumoottoreilla varustetun auton "ennätysjahdista", johon liittyi monia vaikeuksia , lähinnä teknisiä ongelmia ja epäedullisia sääolosuhteita.

Kyseessä oli seuraava tapahtuma:
Maa-ajoneuvojen nopeusennätys on tehty Super Sonic Car -nimisellä erikoisvalmisteisella autolla, josta käytetään lyhennettä SCC. Nimensä mukaisesti se voi ylittää äänen nopeuden eli rikkoa äänivallin. Andy Green teki sillä lokakuussa 1997 Nevadan autiomaassa nykyisen maa-ajoneuvojen nopeusennätyksen: 1230 kilometriä tunnissa. Äänivalli rikkoutuu, kun kappaleen nopeus on 1200 kilometriä tunnissa eli noin 340 metriä sekunnissa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että matkustajalentokoneiden matkanopeus on yleensä 850–950 kilometriä tunnissa. SSC on suunniteltu ensisijaisesti nopeusajoon. Sitä voi tuskin pitää varsinaisena autona, sillä se muistuttaa lähinnä pyörien varassa liikkuvaa rakettia. Sen kapeaan, teräväkärkiseen runkoon on asennettu kaksi sotilaslentokoneissa käytettävää suihkumoottoria, jotka kiidättävät suhteellisen kevytrakenteista ajoneuvoa tasaisella alustalla samaan tapaan kuin lähtökiidossa olevaa lentokonetta.

Varsinaisista autoista nopeimpia ovat urheiluautot, joita käytetään mm. Formula 1 -kisoissa ja Le Mansin 24 tunnin ajoissa. Formula 1 -kuljettaja David Coulthard saavutti McLaren Mercedes MP4-1-kilpa-autolla vuonna 1998 peräti 356,5 kilometrin tuntinopeuden Hockenheimin radalla Saksassa.

__________________________


Alla olevassa artikkelissa kiinnitin huomiota seuraavaan: Täydessä vauhdissaan Bloodhound-yliääniauto etenee noin 450 metriä sekunnissa.

Asun Kemissä Haukkarin kaupunginosassa Kainuunkadun varrella. Kainuunkatu on rapiat 400 m pitkä. Kyllä totta tosiaan yliääniauto kulkee aika haipakkaa - kadunpätkän pituuden jotakuinkin silmänräpäyksessä...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Tällä autolla voi paahtaa 1600 kilometriä tunnissa


Bloodhound kulkee 1600 kilometriä tunnissa.
Bloodhound kulkee 1600 kilometriä tunnissa. KUVA: EPA
Maailman nopein auto saavuttaa pian tuhannen mailin eli noin 1 600 kilometrin tuntinopeuden.
Monialayhtiö Aspoon kuuluvan Telkon toimitusjohtaja Kalle Kettunen kertoo Bloodhound-yliääniautosta, joka rikkoo aiemmat nopeusennätykset.
”Telko on mukana hankkeessa Castrolin ansiosta, ja Castrol on meille erittäin tärkeä partneri. Castrol voiteluaineineen on Bloodhound-autoprojektissa pääsponsorina”, Kettunen kertoi Aspon pääomamarkkinapäivillä.
Bloodhound-autossa on kaikkiaan kolme tehonlähdettä. Yhdessä sen moottorit moottorit muodostavat yhtä paljon voimaa kuin 180 F1-autoa.
Polttomoottorin voimin Bloodhound saavuttaa noin 300–400 kilometrin tuntivauhdin, ja lopusta pitää huolen suihkumoottori.
Ennätysvauhti on tarkoitus saavuttaa Etelä-Afrikan Hakskeen Panin hiekkatasangoilla, ja Bloodhound on parhaillaan rakenteilla Britannian Bristolissa. Castrolin markkinointiaineiston mukaan ”Land Speed Racing” -nopeuskilpailun ennätys on rikottu 21 kertaa Castrolin sponsorointiaikoina.
Bloodhoundin luvut ovat kerrassaan vaikuttavia. Castrol kertoo, että täydessä vauhdissaan Bloodhound-yliääniauto etenee noin 450 metriä sekunnissa.

Kommentteja Torandan massatapahtumasta 28.11.2015...



lauantai 28. marraskuuta 2015

Jaaha että samppanjaa muistin virkistämiseksi...

Itse olen tähän saakka jotakuinkin kaikki fenoliyhdisteet yhdistänyt myrkkyihin. Muun muassa vanhoihin, jo käytöstä poistettuihin puun lahonsuoja-aineisiin. Tosin alla olevan luettuni kävi mielessä, että fenoliyhdisteet estävät pääkopassa tiedonkulun valtatiet ja haaroitukset "lahoamasta" - ilmeisesti näin se toimii - mielenkiintoista!

Pari-kolme lasillista sampanjaa viikossa - jaaha...

Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:


Pätkiikö muisti? Juo samppanjaa

Pätkiikö muisti? Juo samppanjaa
KUVA: COLOURBOX
Tutkijat ovat havainneet, että samppanjan fenoliyhdisteet voivat parantaa muistia.
Tutkijoiden mukaan yhdestä kolmeen lasillista samppanjaa viikossa voi hidastaa ikääntymisestä johtuvia muistihäiriöitä. Kyseessä ovat samppanjan fenoliyhdisteet, jotka vaikuttavat erityisesti avaruudelliseen muistiin.
Yhdisteitä on myös kuohuviineissä.

Fenoliyhdisteitä on erityisen paljon Pinot Noir- ja Pinot Meunier -rypäleissä, joista tuotetaan muun muassa Chardonnay-viinejä ja samppanjaa.

Yhdisteet vaikuttavat niihin signaaleihin, jotka kulkevat hippokampuksesta aivokuoreen. Tutkijoiden mukaan yhdisteet parantavat signaalinkulkua.
Psykokemiaan ja aivotoimintaan erikoitunut tutkija, professori Jeremy Spencer pitää tuloksia jännittävinä. Tutkijaa on haastatellut PsyBlok.
”Tuloksista selviää ensimmäisen kerran se, että kohtuullisella samppanjan kulutuksella on mahdollista vaikuttaa muistin tapaiseen kognitiiviseen toimintakykyyn.”
Saman tyyppisiä tutkimustuloksia on aikaisemmin saatu punaviinistä ja sen sisältämistä flavonoideista.

Spencer kuitenkin muistuttaa alkoholin liikakäytön vaaroista.

”Tulokseksemme viittaavat todellakin hyvin pieniin määriin. Pari lasillista viikossa voi tehota.”

Reduta Jazz Club Prahassa...

Googlasin hetki sitten joutessani Cuban music You Tubesta. Kuuntelin muutaman kappaleen ja ne alkoivat tuntua niin perin juurin samanlaisilta.

Samanlainen tunne tuli kauan sitten Prahassa Reduta- klubilla. Olimme kuulleet kyseisestä klubista eräältä tuttavaltamme, joka kertoi, että kyseinen paikka on aivan ehdottomasti MUST-juttu Prahassa. Kuuluisa jazz-klubi, jossa on käytävä.
Menin vaimoni kanssa sisään alas kellariin. Hiukan hämyisä, siisti paikka, joka alkuillasta oli lähes tyhjä. Tilasimme oluet ja jäimme odottamaan musisointia.
Esiintyjät, muusikot tulivat lavalle ja musiikki alkoi - oletettavasti muusikot olivat alansa huippua.
Jotakuinkin neljännen kappaleen jälkeen ehdotin vaimolleni, että lähdemme ottamaan lähes samoissa tiloissa olevaan pieneen ravintolaan iltapalaa.

Miksi?

Siksi, että kappaleet alkoivat kuulostaa perin juurin samanlaisilta ja klubin hintataso tuntui olevan kohtalaisen korkea - ainakin siihen aikaan.

Niin - pienenä yksityskohtana todettakoon, että moniin istuimiin oli merkitty kuuluisia kävijöitä, muun muassa Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton. Olihan se pakko ennen poistumista istahtaa samalle istuimelle hetkeksi aikaa... 

Mikä ihmeen Viskin Ystävien Seura...

Suomessa on yhdistysrekisterissä noin 135 000 yhdistystä (2014), joista noin 100 000 on toimivia. Niissä arvioidaan olevan 15 miljoonaa jäsentä (2014).




Ilmiöt 

Viskiharrastaja korkkaa arvopullon vain erityisen painavista syistä

Viskiharrastus kasvattaa suosiotaan myös Suomessa. Maailmalla viski on jo sijoituskohde muiden joukossa ja pullollisesta harvinaista arvojuomaa voidaan huutokaupassa pulittaa jopa satojatuhansia euroja.




Video: Mies nuuhkii viskilasia.



Video

Viskiharrastaja Rami Urrio kertoo, mikä viskissä puhuttelee ja millaisia hetkiä varten arvopullon hennoo korkata. Video: Yle

Viski, viljasta tislattu väkevä alkoholijuoma saa uusia ystäviä ympäri maailmaa. 

Suomeenkin on viime vuosina perustettu viskiyhdistyksiä, ravintoloiden viskivalikoimat ovat kasvaneet ja juoman suosijat ovat entistä laatutietoisempia.
Kolmisen vuotta sitten perustettuun Viskin Ystävien Seuraan kuuluu jo lähes kahdeksansataa alan harrastajaa. He järjestävät maistelutilaisuuksia, tapahtumia ja vaihtavat näkemyksiä makuelämyksistään.
Viskissä puhuttelee perinteet, tarinat valmistajien ja tislaamojen takana.
– Rami Urrio
Mittavan kokoelman arvoviskejä omistaa yhdistyksen hallituksen jäsen, laukaalainen Rami Urrio. Hän sai ensikosketuksen viskiin kymmenisen vuotta sitten.
– Juomassa puhuttelee perinteet, tarinat valmistajien ja tislaamojen takana sekä käsityön leima, mikä digitaalisessa maailmassa koko ajan vähenee, kuvailee Urrio.
Urrion mukaan kunkin viskiharrastajan oma nenä ja suu kertovat, mikä parhaiten ja parhaalta maistuu. Tyyli juoman nauttimisessa on vapaa.
– Mikäli haetaan optimaalisinta tuoksua ja makua, niin juoma saisi olla huoneenlämpöistä. Lasia voi käsissä vielä lämmitellä lisää, että saa tuoksuja avautumaan.

Ikä yksin ei ole arvon mitta

Perinteisiä viskin valmistajamaita ovat Skotlanti, Irlanti ja Yhdysvallat. Arvostetuin viski on mallasviski. Juoman maku ja laatu ovat monen tekijän summa. Esimerkiksi tynnyristä irtoaa viskiin väriä, tuoksuja ja makuja. Osaa viskeistä onkin kypsytetty vuosien varrella useissa eri juomatynnyreissä. Jokainen tynnyri antaa viskille oman arominsa.
Mitä vanhempi, niin yleensä myös sen arvokkaampi juoma.
– Skotlannissa laki vaatii, että juomaa on pidettävä kolme vuotta tammitynnyrissä, jotta sitä voi sanoa viskiksi. Siellä kun meren rannalla on varasto, niin tynnyri hengittää koko ajan meri-ilmaa eli kyllä se merellisyys, suolaisuus tarttuu myös viskiin.
Entä paraneeko viski vuosien myötä ja tuovatko vuodet lisää hintaa?
– Mitä vanhempi, niin yleensä myös sen arvokkaampi juoma, mutta ei ikä tee autuaaksi. Viisivuotias viski voi olla ihan yhtä hyvää kuin 30-vuotias, sanoo Urrio.
Mies kertoo nähneensä pullotettuna jopa yli 70 vuotta tynnyrissä olleita viskejä.
– Kun viski pullotetaan, kypsymisprosessi päättyy ja viski on sen ikäistä kuin etiketissä lukee. Viskihän ei enää kypsy pulloissa, toisin kuin viini.

Rikastuminen kysyy tietotaitoa

Maailmalla viski on jo sijoituskohde muiden joukossa. Urrion mukaan Euroopastakin löytyy jo sijoittajia, jotka kyttäävät tiettyjä tislaamoja ja yrittävät hamstrata harvinaisimpia pullotteita. Sellaisia, joilla vuosien päästä saa rahansa tuplattua tai triplattua.
Ainakaan toistaiseksi Urrio ei ole Suomessa ammattimaisiin viskisijoittajiin törmännyt. Laji vaatii kärsivällisyyttä ja oikeaa ajoitusta. Pitää osata ostaa edullisesti ja kaupata kun kysyntä on kovimmillaan. Riskejäkin viskibisnekseen liittyy.
– Kaikenlaistahan voi sattua. Vaikkapa tulipalo voi tuhota sadan pullon viskivaraston. Mutta jos tuntee maailmaa riittävän hyvin ja osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, niin kyllä voittoakin voi tehdä.
Urrio toteaa, että viskeissä riittää opiskeltavaa loppuelämäksi ja arvopullon korkkaamiseen pitää olla todella hyvä syy.
– Kun pullon avaa, niin sydän itkee kyllä vähän verta. Juhlapyhät ja muut tärkeät hetket elämässä ovat sellaisia, että silloin heltyy jonkun uuden arvopullon avaamaan.
Nautiskelijoille yhdestä pullosta riittää usein juotavaa vuosikausiksi, sillä arvoviskejä ei hörpitä pitkillä kulauksilla.
Rami Urriota haastatteli Titta Puurunen

Ei ku ajatusherkuttelemaan...

Varmaan jälleen kerran pitkästi yli 2 miljoonaa suomalaista on television ääressä katsomassa ensi viikolla Presidentinlinnan Suomen itsenäisyyspäivän juhlia. Rahvaskin televisioiden ääressä pääsee ajatusherkuttelemaan juhlaväen mukana alla olevan artikkelin herkuilla.

Makeiden ruokien listassa kiinnitin huomiota kuusenkerkkä-termiin. Miksi? Siksi, että vaimoni teki viime kesänä ensimmäistä kertaa Kemin Selkäsaaressa keräämistään kuusenkerkistä siirappia. Sitä on nyt pakastimessa ja se on hyvää. Sulatettuna ja laimennettuna erinomaista mehua...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:


Linnanjuhlien ruokalista julki – Mukana todellinen erikoisuus

MARKKU OJALA
Keittiömestari Pipsa Heismaa on laatinut Linnanjuhlien ruokalistan. Mukana ruokalistalla on ensimmäistä kertaa ahvenanmaalainen tuote.
Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa on tänä vuonna teemana kulttuuri. Tänä vuonna vietetään Jean Sibeliuksen, Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen syntymän 150-juhlia, ja ruokatarjoilu on sen mukaista.
Juhlien keittiöpäällikkö Pipsa Heismaa kertoo selvittäneensä Sibeliuksen, Gallen-Kallelan ja Halosen ruokamieltymyksiä, ja heitä yhdistää yksi mieltymys: kinuski.
- Herrat olivat herkkusuita, ja suosikki oli kinuski. Sen vuoksi meillä on tarjolla kinuskikakkua.
Muita taiteilijoihin viittaavia herkkuja ovat ainakin Sibelius-kakku ja Sibelius-ässät. Pekka Halosen kuuluisa tomaattitaulu on ollut inspiraationa tomaattikakkuun, jota on myös tarjolla kahvipöydissä.
Ruokalistalla on painotettu kotimaisia pientuottajia ja pienpanimoita. Ruokia on tuotettu ympäri Suomea, ja tänä vuonna ruokalistalta löytyy myös yksi erikoisuus: ahvenanmaalaista limonadia.
- Ensimmäistä kertaa saatiin mukaan tuote myös Ahvenanmaalta. Se oli hauska juttu, Heismaa sanoo.
Heismaa sanoo, etteivät he kerro julkisuuteen tuottajien nimiä. Ahvenanmaalaisesta juomasta kerrotaan julkisuuteen vain sen verran, että se on mustikkalimonadia.
Keittiöpäällikkö sanoo aloittaneensa ruokalistan suunnittelun jo heinäkuussa ja perehtyneensä paljon Sibeliuksen, Gallen-Kallelan ja Halosen historiaan.
- Aloin kesällä tutkia heidän elämänkertojaan ja olen ollut yhteydessä heidän museoihinsa. Sen jälkeen pyysin meidän tuottajia lähtemään kehittämään tuotteita teeman mukaisesti.
Heismaa kertoo, että herkkujen lisäksi taiteilijat söivät paljon metsän antimia, mikä näkyy ruokalistalla muun muassa marjoina ja sieninä.
- He ovat myös itse kasvattaneet ruokia. Jokaisella on ollut oma puutarha, josta puoliso on valmistanut ruokia.
Keittiöpäällikön mukaan ruokalista lyötiin lukkoon pari viikkoa sitten.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilu 2015

Suolaiset ruoat
Lohivoileipäkakkua
Kylmäsavulohileipäsiä
Savuporovoileipäkakkua
Maalaishyytelöä
Vorschmack-kakkusia
Tomaattikakkua
Punajuuri-keltajuuriterriiniä
Metsäsieni-ohramukkusia
Tattihyytelöä
Punajuurikukkia sinihomejuustotäytteellä
Kotimaisia pienjuustoloiden juustoja

Makeat ruoat Kinuskikermakakkua Ellen Svinhufvud -kakkua Sibelius-kakkua Marjakakkua Puolukka- ja mustikkaruiskukkoja Sibelius-ässiä ja Sampo-keksejä Kuusenkerkkämarenkeja Tyrni- ja mustaherukkamarmeladia

Juomat Reilun kaupan luomukahvi ja -tee Linnan perinteinen booli Puna- ja valkoviiniä (myös alkoholiton) Mustikkalimonadi Pienpanimo-olutta Kivennäisvesi ja vesi


perjantai 27. marraskuuta 2015

Onko mun (minun) pakko, jos en taho (tahdo)...

Olen kirjoittanut useaankin kertaan, että Blogikirjoittamiseni alkoi 01.07.2014 "yleisön pyynnöstä" kerrottuani, että en saa tekstejäni läpi sanomalehtiin - ainakaan riittävässä määrin ja tiettyyn aikaan en juuri lainkaan.

"Ala Blogikirjoittajaksi! Saat aina ajatuksesi läpi ja lukijana on koko maailma!" minua ohjeistettiin.

Muistutan mieliin, että olen kirjoittanut vuodesta 1964 lähtien ns. yleisöosastokirjoituksia. Mistä kaikki alkoi?
Olen muistaakseni luvannut sen paljastaa - sitten aikanaan. Joka tapauksessa olen kirjoittanut aika monta tekstiä tähänastisen elämäni aikana. Tahti on viime vuosina kiihtynyt.

Käytännössä monen romaanin verran. Yksi - kohtalaisen suppeasta asiakokonaisuudesta - on käytännössä valmiinakin. Katsotaan, miten sen osalta menettelen...

Viime aikoina minua on lievästi psyykattu alla olevilla käsitteillä: Facebookilla, Twitterillä, Instagramilla ja Snapchatilla.

"Mene ihmeessä mukaan! Lukija- ja katselijamäärät nousevat pilviin!" minulle sanotaan - so what?

Alla olevat eivät ole minun juttujani - ainakaan toistaiseksi.
Miksi? 
Siksi, että loppujen lopuksi olen asettanut itselleni = kirjoittamiselleni aika vaatimattoman tavoitteen. Alunperin tavoitteeni oli saada muutama kemiläinen lukija, vakituinen lukija, ei juuri muuta. 
Totta kai hurjimmissa ajatuksissani kävi mielessä, että pääosa kemiläisistä nettisurfailijoista olisi ollut kiinnostunut lainateksteistäni+kommenteistä ja omista teksteistäni. 

Ennen oli kaikki toisin. Kirjoittaessani mm. Pohjolan Sanomiin. Lounais-Lappi-lehteen, jne. tiesin, että minulla oli ainakin takuuvarmasti yksi (1) lukija, jolta sain aina pääasiassa myötäsukaista palautetta, toki välillä tuli pyyhkeitäkin. Otin kritiikin opikseni...

Olenko onnistunut hurjimmissa tavoitteessani? Toistaiseksi en se on pakko myöntää. Puhumattakaan, että olisin saanut palautetta kirjoituksilleni. Mutta ehkä sitten huomenna, ensi viikolla, seuraavan kuukauden aikana, tai ensi vuonna, jne ...

Suoraa lainausta Wikipediateksteistä:

Facebook:
Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista. Facebookin liikeidea on myydä mainostajille mahdollisuutta lähettää palvelun kautta käyttäjille kohdennettua mainontaa. Facebookin omistaja ja ylläpitäjä on Facebook Inc, jonka kotipaikka on Palo Altossa Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Facebookin perusti sen nykyinen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg Harvardin yliopiston kampuksella yhdessä opiskelukavereidensa Eduardo SaverininDustin Moskovitzin ja Chris Hughesin kanssa. Facebookilla on yli 3 000 työntekijää ja yli miljardi aktiivista käyttäjää.
Facebook oli syksyllä 2009 maailman neljänneksi vierailluin sivusto. Googlen omistaman DoubleClick-yhtiön kesäkuussa 2010 tekemän 1 000 suosituimman sivuston listan mukaan Facebook oli maailman suosituin sivusto; kuukauden aikana sivustolla oli vieraillut yhteensä 540 miljoonaa uniikkia kävijää. Listalla ei kuitenkaan ollut aikuisviihde- tai Googlen omistamia sivustoja. New York Timesin huhtikuussa 2010 tekemän tutkimuksen mukaan Facebookin käyttäjistä eniten tuli Yhdysvalloista (118,7 miljoonaa käyttäjää), Isosta-Britanniasta (24,1 miljoonaa) jaIndonesiasta (22,7 miljoonaa). Maailman vierailluimmaksi verkkopalveluksi Facebook nousi vuonna 2012. Facebook ylitti ensimmäisen kerran miljardin kuukausittaisen käyttäjän rajan 14. syyskuuta 2012. Lokakuussa 2015 palvelu rikkoi puolentoista miljardin rekisteröityneen käyttäjän rajan ja miljardin päivittäisen käyttäjän rajan.

Twitter:

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiäinternetissä. Tekstipohjaiset viestit eli tviitit (twiitit, englanniksi tweet), voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä. Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-verkkosivuston kautta, tekstiviesteinäRSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta. Palvelun käyttö internetissä on maksutonta. Twitter julkistettiin vuonna 2006. Vuonna 2011 sillä oli arviolta 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja 2014 jo 200 miljoonaa.

Instagram


Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, joka aukesi lokakuussa 2010. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä. Palvelun käyttö mobiililaitteilla edellyttää sovelluksen latausta, joka on saatavilla iOS-, Android- ja Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmille.
Instagramilla on tällä hetkellä yli kolmesataa miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää ympäri maailman. Sovelluksen tarkoituksena on jakaa kuvia 16 erilaisen kuvafiltterin avulla, joilla voi muokata mm. kuvan saturaatiota, värejä sekä kontrasteja.

Historia

Instagramin kehitys alkoi San Franciscossa, kun Kevin Systrom ja brasilialainen Michel ”Mike” Krieger alkoivat kehittää monipuolista kuvienjakopalvelua. Ensin palvelu tuki vain iPad-, iPod touch- ja iPhone-laitteita, joille palvelun pystyi lataamaan App Storesta. 3. huhtikuuta 2012 Instagram julkaistiin Android-älypuhelimille, jolle palvelun pystyi lataamaan Android Marketista (nykyinen Google Play)
12. huhtikuuta 2012 Facebook osti Instagramin omistusoikeudet noin miljardin dollarin hintaan.

Suosio

Joulukuuhun 2010 mennessä palveluun oli rekisteröitynyt miljoona käyttäjää. Kesäkuussa 2011 Instagram ilmoitti rekisteröityneitä olevan viisi miljoonaa. Palvelu rikkoi kymmenen miljoonan rekisteröityneen käyttäjän rajan saman vuoden syyskuussa. Huhtikuussa 2012 ilmoitettiin, että palvelussa on jo kolmekymmentä miljoonaa käyttäjää.
Instagram ilmoitti heinäkuussa 2011, että kuvia oli jo ladattu palveluun sata miljoonaa kappaletta. Saman vuoden elokuussa ilmoitettiin, että kuvia oli ladattu 150 miljoonaa.
Instagramin uuden Android-käyttöjärjestelmän julkistuksen jälkeen jo ensimmäisten 24 tunnin aikana sovellus ladattiin yli miljoona kertaa.
Instagram on pyrkinyt viime aikoina otsikoihin tiedotteellaan siitä, että on kieltänyt sellaisten kuvien latauksen, joissa on vahingoitettu itseään tai jotka voisivat yllyttää itsensä vahingoittamiseen. Sama pätee myös käyttöehtoihin, joita käyttäjän pitää noudattaa. Käyttäjän pitää myös olla 13-vuotias tai vanhempi, eikä sivuille saa ladata alastonkuvia, osittain alastomia kuvia tai seksuaalisesti vihjailevia kuvia. Käyttäjä on itse vastuussa kuvistaan.
Palvelua pystyy seuraamaan Webstagram-nimiseltä nettisivulta, jossa täytyy tietää käyttäjän nimi tai nimimerkki nähdäkseen tämän kuvat.
Kesäkuussa 2013 Instagram lisäsi toiminnon, jonka avulla palveluun pystyy lisäämään enintään 15 sekunnin pituisen videon. Toiminnan julkaisemisen jälkeen palveluun ladattiin kahdeksan tunnin aikana yli 5 miljoonaa videota.

Snapchat:
Snapchat on pikaviestipalvelu, jonka kehittivät Stanfordin yliopiston opiskelijat Evan Spiegel ja Jonathan May. Käyttäjä voi ottaa kuvia ja videota, lisätä niihin tekstiä ja "leimoja" eli erilaisia kuvakkeita sekä lähettää niitä joko palvelun muille käyttäjille tai julkiseen "minun tarinaani" (engl. My Story). Otettuja kuvia tai videoita kutsutaan ”snapeiksi” tai yhä useammin "snäpeiksi".
Käyttäjä voi määrittää ajan, kuinka kauan snapit näkyvät vastaanottajan laitteessa (1–10 sekuntia). Määritetyn ajan jälkeen snapit poistetaan vastaanottajan Snapchat-sovelluksesta ja Snapchatin palvelimilta. Käyttäjä voi halutessaan tallentaa ottamansa kuvat ja videot omassa laitteessa olevaan galleriaan. Kuitenkin vastaanottajat voivat halutessaan tallentaa saamansa snapit ottamalla niistä ruutukaappauksen tai käyttämällä tarkoitukseen sopivaa ruudunkaappaussovellusta. 
Sen sijaan, että käyttäjä lähettää snapin suoraan muille palvelun käyttäjille, hän voi vaihtoehtoisesti julkaista sen "minun tarinaan" eli My Storyyn. Siihen lisätyt snapit ovat käyttäjää seuraavien muiden Snapchatin käyttäjien julkisesti nähtävissä seuraavien 24 tunnin ajan. Käyttäjät voivat seurata, kuinka monta katsojaa heidän My Story -snapeillään on, sekä näiden käyttäjätunnukset.
Snapchatin mukaan ohjelman käyttäjät lähettivät toukokuussa 2014 päivittäin 700 miljoonaa kuvaa ja videota.

Marraskuussa 2015 Snapchat kertoi verkkosivullaan, että sillä on yli 100 miljoonaa käyttäjää päivässä ja heistä n. 60 % tekee itse sisältöä. Niin ikään Snapchatin mukaan palvelussa katsotaan yli 5 miljardia videota joka päivä.